Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύσκεψη στο ΥΠΑΝ για το έργο της ΔΕΗ στη Μεσοχώρα

Το υδροηλεκτρικό έργο της ΔΕΗ στη Μεσοχώρα απασχόλησε σήμερα ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης υπό τον υφυπουργό Γ. Σαλαγκούδη, ο οποίος εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης για ταχύτερη λειτουργία του έργου ενώ κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση.

Σύσκεψη στο ΥΠΑΝ για το έργο της ΔΕΗ στη Μεσοχώρα
Το υδροηλεκτρικό έργο της ΔΕΗ στη Μεσοχώρα απασχόλησε σήμερα ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης υπό τον υφυπουργό Γ. Σαλαγκούδη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο υφυπουργός Ανάπτυξης εξέφρασε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης ώστε το έργο να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό, ενώ κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση την οποία ομόφωνα, αποδέχθηκαν όλοι οι παριστάμενοι.

Ειδικότερα, η πρόταση της κυβέρνησης περιλαμβάνει τα εξής σημεία:

- Η Πολιτεία δεσμεύεται να εξασφαλίσει τον χώρο και την μετεγκατάσταση όλων των κατοίκων που θα δηλώσουν ότι επιθυμούν να μετεγκατασταθούν από την περιοχή της Μεσοχώρας.

- Η ΔΕΗ θα απεμπλακεί από την διαδικασία εξεύρεσης και πιστοποίησης του χώρου μετεγκατάστασης των κατοίκων.

- Την εν λόγω ευθύνη αναλαμβάνει το ΙΓΜΕ, υπό την εποπτεία του Γ. Γ. της Περιφέρειας, ο οποίος θα έχει και την ευθύνη εποπτείας της ρυμοτόμησης και πολεοδόμησης του χώρου που θα κριθεί κατάλληλος για την μετεγκατάσταση των κατοίκων.

- Τις δαπάνες των παραπάνω ενεργειών αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου η ΔΕΗ.

- Όταν προσδιοριστεί ο χώρος μετεγκατάστασης, οι κάτοικοι της περιοχής θα κληθούν να δηλώσουν ποιοι από αυτούς επιθυμούν να μετεγκατασταθούν.

- Όταν καθορισθούν τα χρονοδιαγράμματα των παραπάνω ενεργειών θα κατατεθεί στην βουλή το σχετικό σχέδιο νόμου, το οποίο θα είναι προϊόν διαλόγου με τους τοπικούς φορείς και το οποίο θα έχει ως βάση τον αντίστοιχο προηγούμενο νόμο 3066/2002.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι Βουλευτές του νομού, ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο Νομάρχης Τρικάλων, οι Δήμαρχοι Πυνδαίων και Αιθήκων, ο Πρόεδρος της διευρυμένης Κοινότητας Νεράιδας, και ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v