Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γρ. Σαράντης: Εξαγοράζει θυγατρική της Plias

Στην υπογραφή προσύμφωνου με τη διοίκηση του Ομίλου Plias, για την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής του εταιρίας στην Ουγγαρία Plias Hungary KFT, προχώρησε η διοίκηση της Γρ. Σαράντης.

Γρ. Σαράντης: Εξαγοράζει θυγατρική της Plias
Στην υπογραφή προσύμφωνου με τη διοίκηση του Ομίλου Plias, για την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής του εταιρίας στην Ουγγαρία Plias Hungary KFT, προχώρησε η διοίκηση της Γρ. Σαράντης.

Πιο συγκεκριμένα, ο όμιλος Σαράντη έκανε την παραπάνω κίνηση, στο πλαίσιο περαιτέρω γεωγραφικής επέκτασης και επίτευξης του στρατηγικού του στόχου να καταστεί μία από τις ηγετικές εταιρίες διανομής καταναλωτικών προϊόντων στην Αν. Ευρώπη.

Η υλοποίηση της ανωτέρω συμφωνίας τελεί υπό την αίρεση της επιτυχούς ολοκλήρωσης νομικού και οικονομικού ελέγχου της εταιρίας (due diligence) από τη Γρ. Σαράντης ΑΒΕΕ, ενώ οι περαιτέρω οικονομικές λεπτομέρειες της εξαγοράς θα ανακοινωθούν με την υπογραφή της τελικής σύμβασης.

Η οριστική μεταβίβαση των μετοχών αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, υπό την προϋπόθεση της λήψεως των απαιτούμενων κανονιστικών και λοιπών εγκρίσεων, ενώ η χρηματοδότηση της εν λόγω εξαγοράς θα γίνει από το προϋπολογισμένο για το 2005 Capex της εταιρίας.

Σημειώνεται πως η Plias Hungary KFT ιδρύθηκε το 1993 και ασχολείται κυρίως με την εμπορία και διανομή καταναλωτικών αγαθών και ειδών ευρείας κατανάλωσης, όπως ειδών καθαρισμού, σαπουνιών και καλλυντικών στην ουγγρική αγορά.

Η εταιρία διατηρεί ευρύ δίκτυο διανομής στην εν λόγω άκρως αναπτυσσόμενη αγορά, το οποίο αξιοποιεί για τη διανομή καταναλωτικών προϊόντων των εταιριών PLIAS ΑΒΕΕ, ΕΥΡΗΚΑ και Γρ. Σαράντης ΑΒΕΕ.

Μέσω της εν λόγω εξαγοράς ο Όμιλος Σαράντη:

* Εξασφαλίζει ευρύτερη διάθεση των προϊόντων του στην ουγγρική αγορά (σε ένα αγοραστικό κοινό 10 εκατ. ατόμων), η οποία αποτελεί μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες ευρωπαϊκές αγορές,

* Αποκτά ένα δυναμικό δίκτυο διανομής στην ουγγρική αγορά, το οποίο εξυπηρετεί τη στρατηγική του Ομίλου να καταστεί μία από τις ηγετικές εταιρίες διανομής καταναλωτικών προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης,

* Αποκτά μία εταιρία με ομοιογενές και συμπληρωματικό αντικείμενο εργασιών, γεγονός που επιτρέπει την επίτευξη σημαντικών συνεργιών και οικονομιών κλίμακας. Η Διοίκηση του Ομίλου Σαράντη συνεχίζει την εξωστρεφή πολιτική της επεκτείνοντας τις δραστηριότητες του Ομίλου στις πολλά υποσχόμενες αγορές της Ανατολικής Ευρώπης, σταθερά προσανατολισμένη στη δημιουργία υπεραξιών για τους μετόχους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v