Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Προσχώρησε στο Ταμείο Δικαιωμάτων Εκπομπών

Στο Ταμείο Δικαιωμάτων Εκπομπών (Carbon Fund) της εταιρίας Νaatsource μαζί με άλλες 25 ακόμη μεγάλες εταιρίες από την Ευρώπη την Ιαπωνία και τον Καναδά προσχώρησε η ΔΕΗ. Μέσω του Ταμείου αυτού η ΔΕΗ και οι υπόλοιπες εταιρίες θα προμηθεύονται δικαιώματα εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου.

ΔΕΗ: Προσχώρησε στο Ταμείο Δικαιωμάτων Εκπομπών
της Χρύσας Λιάγγου

Στο Ταμείο Δικαιωμάτων Εκπομπών (Carbon Fund) της εταιρίας Νaatsource μαζί με άλλες 25 ακόμη μεγάλες εταιρίες από την Ευρώπη την Ιαπωνία και τον Καναδά προσχώρησε η ΔΕΗ.

Μέσω του Ταμείου αυτού η ΔΕΗ και οι υπόλοιπες εταιρίες θα προμηθεύονται δικαιώματα εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου σε τιμές πολύ πιο συμφέρουσες από αυτές που διαμορφώνονται στη χρηματιστηριακή αγορά.

Το Fund στοχεύει σε αγορά δικαιωμάτων εκπομπών συνολικού όγκου 61 εκ. τόνων το διάστημα 2005 – 2012 εκ των οποίων το μερίδιο της ΔΕΗ ανέρχεται σε 26%.

Η τιμή των δικαιωμάτων είναι στα 7 ευρώ τον τόνο έναντι τιμών στα 22 – 23 ευρώ τον τόνο της αντίστοιχης χρηματιστηριακής ευρωπαϊκής αγοράς. Η ΔΕΗ με τη συμμετοχή της στοχεύει στη μείωση του κόστους.

Παράλληλα η ΔΕΗ θα περιορίσει το κόστος για τους ρύπους μέσω του προγράμματος αντικατάστασης παλαιών ρυπογόνων μονάδων με νέες, συνολικής ισχύος 1600 MW.

H διοίκηση της Επιχείρησης έχει εισηγηθεί την μετακύλιση μέρους του κόστους στην κατανάλωση μέσω της επιβολής ενός τέλους ρύπων, αίτημα που έχει απορριφθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v