Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: ”Επείγει το O.K. για τα νέα μας παιχνίδια”

Τις νέες δραστηριότητες του ΟΠΑΠ ζήτησε η διοίκηση του Οργανισμού να εγκρίνει άμεσα το Δημόσιο, ακόμα και αν αυτό σημαίνει την μετάθεση της εισόδου των ελληνικών ομάδων στο Στοίχημα για το μέλλον. Εξάλλου, ο ΟΠΑΠ εξετάζει την πιθανότητα επιστροφής κεφαλαίου στους μετόχους, ενώ δηλώνει ”ανταγωνιστικός” και σε απελευθερωμένη αγορά.

ΟΠΑΠ: ”Επείγει το O.K. για τα νέα μας παιχνίδια”
Τις νέες δραστηριότητες του ΟΠΑΠ (”ζωντανό” στοίχημα, στοιχηματισμός για πρόβλεψη υπέρβασης συγκεκριμένων αριθμών-ορίων, καθώς και στοιχηματισμός σε μη αθλητικά γεγονότα) ζήτησε η διοίκηση του Οργανισμού να εγκρίνει άμεσα το Δημόσιο, δίνοντας το ”πράσινο φως” στην εισαγωγή των ελληνικών αγώνων για το μέλλον.

Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι η εμπλοκή με τη σύγκρουση συμφερόντων στο Πάμε Στοίχημα δεν θα καθυστερήσει τα υπόλοιπα προϊόντα που επιθυμεί ο ΟΠΑΠ να ρίξει στην αγορά.

Σύμφωνα με flash note της Proton, από το βήμα της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών η διοίκηση του ΟΠΑΠ εξέφρασε την εκτίμηση ότι με την αναβάθμιση των συστημάτων του ο Οργανισμός θα μπορέσει να είναι ανταγωνιστικός ακόμη και σε πιθανή απελευθέρωση της αγοράς.

”Δεν πρέπει να βλέπουμε την κατάργηση του μονοπωλίου μόνο σαν απειλή, ότι θα χάσεις ένα μερίδιο της εδώ αγοράς. Θα σου δώσει και απεριόριστες δυνατότητες εκτός”, είπε ο διευθύνων Σύμβουλος, Βασίλης Νειάδας.

Αναφερόμενος στο νέο σύστημα, ο κ. Νειάδας είπε ότι ”θα επιτρέπει να γίνονται στοιχηματισμοί μέσω δορυφόρου στα πέρατα της γης. Θα μπορούσε κανείς να προσφέρει το Στοίχημα και το Προπό στους Έλληνες της Αυστραλίας με την εξασφάλιση των καταλλήλων αδειών, όπως επίσης θα μπορεί να προσφέρει στοιχηματισμό μέσω κινητού τηλεφώνου -κάτι το οποίο θα αναπτυχθεί πολύ την επόμενη δεκαετία- το Internet betting, την διαδραστική τηλεόραση”, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ο ίδιος προσέθεσε: ”για τον ΟΠΑΠ, θα είναι παιχνιδάκι σε δύο χρόνια, που θα έχουμε το νέο σύστημα, να μαζέψει τις βαλκανικές χώρες και ενδεχομένως την Ιταλία και την Τουρκία και να κάνουν το νότιο Ευρωπαϊκό ή Μεσογειακό Λόττο με ένα κεντρικό σύστημα”.

Ο κ. τόνισε ακόμη πως ενώ η επέκταση στο εξωτερικό είναι μέρος του επιχειρησιακού σχεδίου της εταιρίας, δεν αποτελεί την βασική της προτεραιότητα αυτή τη στιγμή.



Σε ό,τι αφορά τις δικαστικές εκκρεμότητες, η διοίκηση του ΟΠΑΠ είπε πως κατά την εκτίμησή της η Intralot έχει μικρές πιθανότητες να δικαιωθεί, καθώς και ότι η διαμάχη με τη Stanley Bet αναβλήθηκε για το Μάιο του 2006.

Εξάλλου, η διοίκηση αναφέρθηκε στην ανάθεση σε ειδικευμένες εταιρίες-συμβούλους της υποβολής ολοκληρωμένης γνωμοδότησης, που θα αφορά στην ύπαρξη ή όχι δυνατοτήτων βελτίωσης της δομής του ισολογισμού με στόχο, την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v