Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοίγουν σήμερα στις 18.00 οι φάκελοι για την BCR

Για τις 18.00, ώρα Ελλάδος, έχει προγραμματιστεί να ανοίξουν οι φάκελοι με τις δεσμευτικές προσφορές που κατατέθηκαν για την εξαγορά του 60% της ρουμανικής τράπεζας BCR, αν και πληροφορίες αναφέρουν πως δεν είναι σίγουρο ότι θα ανακοινωθεί και το τελικό αποτέλεσμα.

Ανοίγουν σήμερα στις 18.00 οι φάκελοι για την BCR
του Γιώργου Μαντέλα

Για τις 18.00, ώρα Ελλάδος, έχει προγραμματιστεί να ανοίξουν οι φάκελοι με τις δεσμευτικές προσφορές που κατατέθηκαν για την εξαγορά του 60% της ρουμανικής τράπεζας BCR.

Πληροφορίες του euro2day.gr αναφέρουν ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα ανακοινωθεί και το αποτέλεσμα, δηλαδή το ύψος των προσφορών που κατέθεσαν οι 7 ενδιαφερόμενοι, κι αυτό γιατί υπάρχει το σημαντικό ενδεχόμενο σήμερα οι υποψήφιοι να οπισθογραφήσουν τις δεσμευτικές προσφορές των ανταγωνιστών τους και τα αποτελέσματα να ανακοινωθούν στις προσεχείς ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι για την BCR προσφορά έχει καταθέσει και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ ο πήχης για την απόκτησή της ρουμανικής τράπεζας φαίνεται να έχει ανέβει πάρα πολύ, καθώς η Deutsche Bank φέρεται να έχει προσφέρει 2,5 δισ. ευρώ σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Από την πλευρά της Εθνικής τηρείται σιγή ιχθύος, αν και από καλά ενημερωμένες πηγές υποστηρίζεται ότι και η Εθνική έχει καταθέσει πολύ καλή προσφορά.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι μη δεσμευτικές προσφορές υποβλήθηκαν και για την άλλη ρουμανική τράπεζα που ιδιωτικοποιείται αυτόν τον καιρό και συγκεκριμένα τη CEC.

Για την περίπτωση αυτή ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και πάλι η Εθνική, αλλά και η EFG Eurobank, από ελληνικής πλευράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v