Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Βιβλίο προσφορών για μετατροπή ομολογιακού

Στο άνοιγμα βιβλίου προσφορών για την μετατροπή του ομολογικαού δανείου ύψους 1,1 δισ. ευρώ που έληγε το 2007 προχώρησε σήμερα η διοίκηση του ΟΤΕ. Σύμφωνα με πηγές του ΟΤΕ το βιβλίο προβλέπεται να κλείσει εάν συμφωνήσει το 50% των ομολογιούχων.

ΟΤΕ: Βιβλίο προσφορών για μετατροπή ομολογιακού
Στο άνοιγμα βιβλίου προσφορών για την μετατροπή του ομολογιακού δανείου ύψους 1,1 δισ. ευρώ που έληγε το 2007, σε νέες ομολογίες σταθερού επιτοκίου που θα έχουν διάρκεια 5-6 έτη, προχώρησε σήμερα η διοίκηση του ΟΤΕ.

Η ακριβής λήξη των νέων ομολογιών θα έχει προσδιοριστεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το δάνειο είχε επιτόκιο 6,125% και διαπραγματεύεται αυτήν την ώρα στην αγορά ομολόγων, λόγω της διαφοράς των επιτοκίων, σε ποσοστό 104% της ονομαστικής του αξίας.

Οι νέες ομολογίες, για τις οποίες θα γίνει αίτηση διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου, θα εκδοθούν από την OTE PLC και θα είναι πλήρως εγγυημένες από τον ΟΤΕ, κάτω από το υφιστάμενο Πρόγραμμα Έκδοσης Μεσοπρόθεσμων Ομολόγων (Global Medium Term Notes Programme).

Σύμφωνα με την πρόταση του ΟΤΕ, απαιτείται minimum μετατροπή 300 εκατ. ευρώ, προβλέπεται η μετάθεση της λήξης του δανείου το 2011 και η πληρωμή επιπλέον ποσού στους δικαιούχους για την μείωση του επιτοκίου που θα αποδεχθούν, ώστε να συμβαδίζει με τα τρέχοντα επιτόκια.

Σύμφωνα με πηγές του ΟΤΕ το βιβλίο προβλέπεται να κλείσει εάν συμφωνήσει το 50% των ομολογιούχων, ενώ παράγοντες της αγοράς σχολιάζουν ότι με την μετατροπή του ομόλογου μετατίθεται μέρος της δαπάνης για την εθελουσία στο μέλλον.

Το Πρόγραμμα Ανταλλαγής Ομολογιών λήγει στις 3 Νοεμβρίου 2005, η τιμολόγηση αναμένεται στις 4 Νοεμβρίου 2005 και η εκκαθάριση στις 11 Νοεμβρίου 2005.

Με το Πρόγραμμα Ανταλλαγής Ομολογιών ο ΟΤΕ επιδιώκει να αναχρηματοδοτήσει μέρος του υφιστάμενου δανεισμού του, και να βελτιστοποιήσει το πρόγραμμα αποπληρωμής των δανείων του.

Διοργανώτριες Τράπεζες είναι η Credit Suisse First Boston Limited και η Deutsche Bank AG, London Branch. Συνδιοργανώτριες είναι η Alpha Bank, η EFG Eurobank Ergasias και η NBG International. Επίσης συμμετέχουν οι Bank of New York και Bank of New York Luxembourg S.A. ως Exchange Agent και Exchange Agent Λουξεμβούργου αντίστοιχα.

Το Πρόγραμμα Ανταλλαγής Ομολογιών δεν αφορά πρόσωπα στις ΗΠΑ και στην Ιταλία.

Σταμάτης Ζαχαρός

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v