Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FORTΗnet: ”Δεν συμφέρουν τα 8 ευρώ”

Ως ”μη δίκαιο” χαρακτηρίζει το διοικητικό συμβούλιο της FORTHnet το ποσό των 8 ευρώ που προσφέρει η Intracom για την απόκτηση μετοχών της τηλεπικοινωνιακής εταιρίας, ενώ παράλληλα σημειώνει πως η αποδοχή της δημόσιας πρότασης δεν είναι προς το συμφέρον των μετόχων και της εταιρίας.

FORTΗnet: ”Δεν συμφέρουν τα 8 ευρώ”
Ως ”μη δίκαιο” χαρακτηρίζει το διοικητικό συμβούλιο της FORTHnet το ποσό των 8 ευρώ που προσφέρει η Intracom στη Δημόσια Πρότασή της, ενώ παράλληλα σημειώνει ότι η αποδοχή της δημόσιας πρότασης δεν είναι προς το συμφέρον των μετόχων και της εταιρίας.

Ειδικότερα, σε σχετική του ανακοίνωση το διοικητικό συμβούλιο της FORTHnet διευκρινίζει τους λόγους για τους οποίους αφενός δεν είναι δίκαιο το τίμημα των 8 ευρώ και αφετέρου η αποδοχή της δημόσιας πρότασης δεν είναι προς το συμφέρον των μετόχων.

Συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης επισημαίνει ότι το ύψος της τιμής της μετοχής με βάση την προαιρετική Δημόσια Πρόταση κρίνεται από τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο της Εταιρίας, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, χαμηλό σε σχέση με την τιμή που προκύπτει από την εφαρμογή των μεθόδων που εφάρμοσε ο σύμβουλος.

Παράλληλα, αναφέρεται στο γεγονός ότι η δημόσια πρόταση αφορά μέρος μόνο (το 27,09% των μετοχών της εταιρείας) και συνεπώς στην περίπτωση που όλοι οι μέτοχοι αποδέχονταν την πρόταση, θα ικανοποιούνταν μερικώς.

Επίσης, επισημαίνει ότι η FORTHnet βρίσκεται στη φάση της ανάπτυξής της, αλλά και ότι δεν διασφαλίζονται τα συμφέροντα όλων των μετόχων σε περίπτωση επιτυχούς ολοκλήρωσης της προαιρετικής δημόσιας πρότασης.

Επιπλέον, σημειώνει ότι τα δύο μέλη τα οποία μειοψήφησαν, διατύπωσαν τη γνώμη ότι η προαιρετική δημόσια πρόταση είναι συμφέρουσα, γιατί κρίνεται ότι βρίσκεται εντός ευλόγου εύρους τιμής, το οποίο ανταποκρίνεται στην πραγματική αξία της.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως το διοικητικό συμβούλιο της FORTHnet πληροφορήθηκε στις 29.9.2005 το περιεχόμενο ενημερωτικού δελτίου (το ”Ενημερωτικό Δελτίο”) εκθέτοντας σε γενικές γραμμές τη Δημόσια Πρόταση, που έχει σταλεί στους μετόχους της εταιρίας και αναφέρεται στην απόκτηση των μετοχών, οι οποίες υπολογίζονται σε 4.565.740 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές, ή περίπου ποσοστό 27,09% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση της 18ης.10.2005 παρέστη, επίσης, μετά από πρόσκληση του διοικητικού συμβουλίου, η Εθνική Τράπεζα υπό την ιδιότητά της ως χρηματοοικονομικού συμβούλου της FORTHnet, με σκοπό να παρουσιάσει τη λεπτομερή της έκθεση προς το διοικητικό συμβούλιο, και να απαντήσει σε ερωτήματα των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, το διοικητικό συμβούλιο συνήλθε στις 24.10.2005 σε έκτακτη συνεδρίαση, το οποίο και προχώρησε στις προαναφερθείσες αποφάσεις λαμβάνοντας υπόψη το περιεχόμενο της Δημόσιας Πρότασης και του εγκεκριμένου από την Ε.Κ. Ενημερωτικού Δελτίου, την από 18ης.10.2005 έκθεση της Εθνικής Τραπέζης, τις απόψεις που αναπτύχθηκαν κατά τη διαλογική συζήτηση, εκτιμώντας ότι τα αποτελέσματα της υπό κρίση δημόσιας πρότασης ως προς τα εν γένει συμφέροντα της εταιρίας και ως προς τους απασχολούμενους σε αυτήν.

Εξάλλου, με την ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο της FORTHnet δηλώνει ότι ο αριθμός των Κινητών Αξιών της εταιρίας που κατέχουν ή ελέγχουν άμεσα ή έμμεσα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και τα διευθυντικά στελέχη υπολογίζεται σε 145.092 κοινές ονομαστικές μετοχές.

Επιπρόσθετα, σημειώνει ότι οι ενέργειες στις οποίες έχει προβεί είναι οι εξής: προχώρησε στην επιλογή, ως χρηματοοικονομικού συμβούλου, της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, η οποία συνέταξε και υπέβαλε στο διοικητικό συμβούλιο την από 18ης.10.2005 έκθεσή του, η οποία συνοδεύει την παρούσα γνώμη του διοικητικού συμβουλίου.

Παράλληλα, αναφέρει ότι προτίθεται να συνεχίσει να ενεργεί καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος της προαιρετικής δημόσιας πρότασης σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, επισημαίνοντας ότι δεν έχει υπογραφεί συμφωνία μεταξύ του διοικητικού συμβουλίου και της Intracom ή μεταξύ των μελών του διοικητικού συμβουλίου και των μετόχων της εταιρίας που αφορούν την άσκηση δικαιωμάτων ψήφου στην εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v