Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Από Ιούλιο η πώληση του 17% της Αττικής

Από τον Ιούλιο και όχι από τον Ιούνιο θα αρχίσουν οι διαδικασίες για την πώληση του 17% της Τρ. Αττικής που κατέχει η Εμπορική, η γ.σ. της οποίας έλαβε απόφαση για την αγορά ιδίων μετοχών και τη διάθεση 705.000 stock option στους εργαζόμενους με τον όρο ότι οι επόμενες τρεις χρήσεις θα είναι κερδοφόρες (10%).

Εμπορική: Από Ιούλιο η πώληση του 17% της Αττικής
Ένα μήνα πίσω πάει, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Euro2day, ο διαγωνισμός για την πώληση του 17% των μετοχών της Τράπεζας Αττικής, που έχει στην κατοχή της η Εμπορική Τράπεζα.

Οπως επισημαίνεται από κορυφαίες πηγές ενός από τους άμεσα ενδιαφερόμενους για την εξαγορά του ”πακέτου”, αυτή ήταν η τελευταία ενημέρωση που τους έγινε, χωρίς να διευκρινισθεί η αιτία της καθυστέρησης.

Οι παραπάνω εξελίξεις, πρακτικά, συνεπάγονται ότι οι διαδικασίες δεν θα αρχίσουν να προωθούνται από τον Ιούνιο, αλλά από τον Ιούλιο, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το χρόνο ολοκλήρωσης τους.

Πάντως, για την ώρα, αδιευκρίνιστες παραμένουν οι προθέσεις του ΤΣΜΕΔΕ, που είναι ο βασικός μέτοχος της Τράπεζας Αττικής. Όσο εξακολουθεί η εκκρεμότητα της ανάδειξης νέας διοίκησης, τόσο θα εκκρεμούν και οι εξελίξεις στο μέτωπο της Αττικής.

Επιπρόσθετα, κατά τη σημερινή γενική συνέλευση αποφασίστηκε η αγορά ιδίων μετοχών έως 10% για το επόμενο δωδεκάμηνο με κατώτατη τιμή τα 19 ευρώ και ανώτατη τα 35 ευρώ.

Εγκρίθηκε επίσης η διάθεση 705.000 διακαιωμάτων προαίρεσης (stock option) για τους εργαζόμενους της τράπεζας με τριετή ορίζοντα, αρχής γενομένης από τον ερχόμενο Νοέμβριο και εφόσον η τράπεζα παρουσιάσει αύξηση 10% στα κέρδη σε ετήσια βάση στα επόμενα 3 έτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v