Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Προς ενίσχυση παρουσίας σε Βουλγαρία

Στην διεύρυνση των δραστηριοτήτων της στην Βουλγαρία προσανατολίζεται η Alpha Bank σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Β. Καραίνδρου, International director της τράπεζας, όπως μεταδίδει το Dow Jones.

Alpha: Προς ενίσχυση παρουσίας σε Βουλγαρία
Στην ενίσχυση της παρουσίας της στην Βουλγαρία προσανατολίζεται η Alpha Bank σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Β. Καραίνδρου, International director της τράπεζας, όπως μεταδίδει το Dow Jones.

Όπως τόνισε ο κ. Καραίνδρος η Alpha Bank βρισκόταν πολύ κοντά στην αγορά μιας μεσαίου μεγέθους τράπεζας στην Βουλγαρία, όμως το deal δεν ευοδώθηκε. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν τουλάχιστον άλλες δύο μεσαίου μεγέθους τράπεζες με μερίδιο αγοράς 3%-5% που ενδιαφέρονται να πουλήσουν.

”Τώρα είναι η ώρα να κινηθούμε στη Βουλγαρία και θα χρησιμοποιήσουμε την εγχώρια εμπειρία μας για αυτό” υπογραμμίζει ο κ. Καραίνδρος, προβλέποντας ότι ”ο ανταγωνισμός πρόκειται να ενταθεί”.

”Εστιάζουμε στην οργανική ανάπτυξη αλλά ενδιαφερόμαστε για οποιαδήποτε εξαγορά ενισχύσει το μερίδιο αγοράς μας” δήλωσε ο κ. Καραίνδρος επισημαίνοντας παράλληλα πως η Alpha Bank θα επιθυμούσε να διαθέτει 80 καταστήματα (branches) σε διάστημα 3 ετών, με μερίδιο αγοράς τουλάχιστον 3% με 5%.

Αναφορικά με το τραπεζικό σύστημα της γειτονικής χώρας το υψηλόβαθμο στέλεχος της τράπεζας παρατήρησε ότι είναι υποαναπτυγμένο αλλά θα μεταβληθεί ραγδαία καθώς η οικονομία αναπτύσσεται.

Υπενθυμίζεται πως η Alpha Bank διαθέτει στην Βουλγαρία 9 υποκαταστήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v