Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Ενεκρίθη η απορρόφηση της ΕΛΕΧΑ (update)

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς και της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου Α.Ε. (ΕΛ.Ε.Ε.ΧΑ.), οι οποίες ενέκριναν τη συγχώνευση της ΕΛ.Ε.Ε.ΧΑ. με απορρόφησή της από την Τράπεζα Πειραιώς.

Πειραιώς: Ενεκρίθη η απορρόφηση της ΕΛΕΧΑ (update)
Πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς και της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου, οι οποίες ενέκριναν τη συγχώνευση της ΕΛ.Ε.Ε.ΧΑ. με απορρόφησή της από την Τράπεζα Πειραιώς.

Η συγχώνευση θα γίνει με ενοποίηση των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των δύο εταιριών, με ισολογισμούς μετασχηματισμού της 10.4.2005. Η σχέση ανταλλαγής που εγκρίθηκε από τις παραπάνω Γενικές Συνελεύσεις, σύμφωνα και με τις σχετικές αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο εταιριών και αφού ελήφθησαν υπόψη οι αντίστοιχες εκθέσεις αποτίμησης από Ορκωτούς Ελεγκτές έχει ως εξής:

Κάθε μέτοχος της ΕΛ.Ε.Ε.ΧΑ. θα ανταλλάσσει μία (1) κοινή ανώνυμη μετοχή ονομαστικής αξίας 2,50 Ευρώ με 0,20746888 νεοεκδιδόμενης ονομαστικής με ψήφο μετοχής της Τράπεζα Πειραιώς ονομαστικής αξίας 4,77 ευρώ δηλαδή θα ανταλλάσσονται 4,82 μετοχές της ΕΛ.Ε.Ε.ΧΑ. προς μία (1) νέα μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς.

Η ημερομηνία διακοπής διαπραγμάτευσης των μετοχών της ΕΛ.Ε.Ε.ΧΑ. στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα ανακοινωθεί μετά τη λήψη των απαραίτητων από το Νόμο εγκριτικών αποφάσεων.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας συγχώνευσης η Τράπεζα Πειραιώς εκδίδει νέες μετοχές, που αντιστοιχούν στο εισφερόμενο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΛ.Ε.Ε.ΧΑ., αφού αφαιρεθούν οι εκατέρωθεν συμμετοχές των συγχωνευομένων εταιριών, οι οποίες ακυρώνονται, αυξάνει δε το μετοχικό κεφάλαιό της με κεφαλαιοποίηση αποθεματικού από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο, καθώς και την ονομαστική αξία των μετοχών της από 4,15 Ευρώ σε 4,77 Ευρώ ανά μετοχή προς το σκοπό στρογγυλοποίησης του αριθμού των μετοχών.

Μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας θα ανέρχεται σε 1.024.931.970,18 ευρώ και θα διαιρείται σε 214.870.434 μετοχές ονομαστικής αξίας 4,77 ευρώ έκαστη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v