Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ:Στις 25/10 τα αποτελέσματα διαγωνισμού για BCR

Στις 25 Οκτωβρίου θα δημοσιοποιηθούν οι δύο υψηλότερες προσφορές που κατατέθηκαν χθες για την απόκτηση του 62% της ρουμανικής BCR. Πρόταση κατέθεσαν η Εθνική Τράπεζα καθώς και έξι ακόμη χρηματοοικονομικά ιδρύματα της Ευρώπης. Στα 2,5 δισ. ευρώ η προσφορά της Deutsche Bank.

ΕΤΕ:Στις 25/10 τα αποτελέσματα διαγωνισμού για BCR
Στις 25 Οκτωβρίου θα δημοσιοποιηθούν οι δύο υψηλότερες προσφορές που κατατέθηκαν χθες για την απόκτηση του 62% της ρουμανικής BCR, ενώ θα ανοιχθούν απο τη ρουμανική κυβέρνηση σήμερα το απόγευμα. Πρόταση κατέθεσαν η Εθνική Τράπεζα καθώς και έξι ακόμη χρηματοοικονομικά ιδρύματα της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις Deutsche Bank, Intesa, BNP, Dexia, Erste και Banca Comercial Portugese, ενώ δύο από τις προτάσεις που είχαν αρχικά υποβληθεί (αυτές των Fortis και KBC) αποσύρθηκαν.

Εξάλλου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των Financial Times (Financial Times Deutschland) η Deutsche Bank φέρεται να υπέβαλε δεσμευτική προσφορά ύψους 2,5 δισ. ευρώ για την απόκτηση του 62% της ρουμανικής τράπεζας Banca Commerciala Romana.

Χθεσινό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της Wall Street Journal ανέφερε ότι το τίμημα αναμένεται να είναι υψηλό, προσδιορίζοντας το ανώτατο ύψος του έως και τα 3,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα που επικαλείται ανώνυμες πηγές, η Banca Intesa και η Deutsche Bank πιστεύεται ότι θα είναι οι δύο τράπεζες που θα είναι στην τελική ευθεία την 25η Οκτωβρίου.

Όπως έγινε γνωστό χθες, οι δύο υψηλότερες προσφορές προκρίνονται στον ”επόμενο γύρο” του διαγωνισμού, όπου θα κληθούν να υποβάλουν νέες, τελικές προσφορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v