Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

LogicDIS: Επιπλέον στοιχεία για το έργο του ΟΣΕ

Στην ένωση εταιριών LogicDIS, Profile και TietoEnator GmbH, ανέθεσε με την υπογραφή σύμβασης την υλοποίηση oλοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης επιβατικών μεταφορών, η διοίκηση του ΟΣΕ.

LogicDIS: Επιπλέον στοιχεία για το έργο του ΟΣΕ
Στην ένωση εταιριών LogicDIS, Profile και TietoEnator GmbH, ανέθεσε με την υπογραφή σύμβασης την υλοποίηση oλοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης επιβατικών μεταφορών, η διοίκηση του ΟΣΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το έργο, στρατηγικής σημασίας για το νέο εκσυγχρονιζόμενο προφίλ του ΟΣΕ (όμιλος εταιρειών), περιλαμβάνει την παροχή εξοπλισμού (κεντρικά υπολογιστικά συστήματα, δίκτυο, υλικοτεχνική υποδομή σταθμών και πρακτορείων πανελλαδικά), την εκπαίδευση στελεχών και προσωπικού, την τεχνική υποστήριξη, υπηρεσίες συντήρησης καθώς και το απαραίτητο λογισμικό προκειμένου να τεθούν σε λειτουργία τα συστήματα διαχείρισης, κράτησης και έκδοσης εισιτηρίων σιδηροδρομικών και λεωφορειακών επιβατικών μεταφορών (Booking & Ticketing) εσωτερικών και διεθνών όπως και το σύστημα χρονικής διαχείρισης δρομολογίων.

Η συνολική διάρκεια της σύμβασης έργου είναι 4 έτη και η αξία της ανέρχεται σε 8,79 εκατ. ευρώ, γεγονός που καθιστά το έργο ένα από τα μεγαλύτερα έργα πληροφορικής που έχουν κατακυρωθεί και συμβασιοποιηθεί εντός του 2005, στα πλαίσια του Γ’ Κ.Π.Σ και συγκεκριμένα του Μέτρου 1.1 του Ε.Π ΣΑΑΣ (Σιδηρόδρομοι, Αεροδρόμια – Αστικές Συγκοινωνίες).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί στρατηγικό κομμάτι των πλάνων ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού του ΟΣΕ που σηματοδοτούνται από αξίες όπως είναι η άρτια εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού με ταχύτητα και αξιοπιστία, καθώς και η προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών εφάμιλλων των πλέον προηγμένων Ευρωπαϊκών δικτύων.

Αναλυτικότερα, με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, ο ΟΣΕ:

* Μπορεί να προωθήσει με τα σύγχρονα μέσα προβολής προς το κοινό του, όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες του, όπως νέα δρομολόγια, προσφορές κ.λ.π.

* Δίνει πρόσβαση στην πληροφόρηση για το σύνολο των μεταφορών

* Γνωρίζει και μπορεί να μελετήσει σε βάθος όλες τις μετακινήσεις του επιβατικού του κοινού ώστε να διαμορφώσει επιθετικά την εμπορική του πολιτική

* Προβάλλει ένα αναβαθμισμένο, σύγχρονο προφίλ και τοποθετείται με ανταγωνιστικό τρόπο έναντι των άλλων μέσων μαζικής μεταφοράς επιδιώκοντας αύξηση των εσόδων του και βελτιστοποίηση των δυνατοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού του.

Για τη LogicDIS, που αποτελεί και την επικεφαλής εταιρία της ένωσης, έργα όπως το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΟΣΕ, αποτελούν επιβράβευση της ευρύτερης επιχειρηματικής της στρατηγικής.

Σημειώνεται, πως η LogicDIS αντιμετωπίζει την ανάληψη και υλοποίηση των έργων εκσυγχρονισμού του Δημόσιου & ευρύτερου Δημόσιου Τομέα ως στρατηγική επιλογή δραστηριοποίησης, επενδύοντας συστηματικά σε ανθρώπινο δυναμικό, λύσεις και τεχνογνωσία.

Για την Profile, που διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία και έχει επιτυχώς υλοποιήσει σύνθετα έργα πληροφορικής σε μεγάλους οργανισμούς, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, το έργο αυτό αποτελεί μία ακόμη αναγνώριση της μακρόχρονης εμπειρίας της, ιδιαίτερα δε για τον τομέα των συστημάτων διαχείρισης κρατήσεων και έκδοσης εισιτηρίων εξασφαλίζοντας της πλέον ηγετική θέση και στον συγκεκριμένο κλάδο.

Η LogicDIS και η Profile, καταξιωμένες εταιρείες στο χώρο της υλοποίησης και ολοκλήρωσης σύνθετων έργων πληροφορικής, θα διαθέσουν το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό και έχουν προβεί σε κάθε ενδεικνυόμενη επένδυση προκειμένου να διασφαλιστεί η επιτυχία του σύνθετου αυτού έργου, αντιμετωπίζοντας το ως την σοβαρότερη τεχνολογική πρόκληση των τελευταίων ετών.

Τέλος, η TietoEnator είναι η μεγαλύτερη εταιρία υπηρεσιών πληροφορικής της Βόρειας Ευρώπης και αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από την PROFILE. H TietoEnator διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία σε μεγάλα έργα πληροφορικής στους τομείς της δημόσιας διοίκησης, τοπικής αυτοδιοίκησης, μεταφορών, τηλεπικοινωνιών, κα, ενώ μεταξύ των πελατών της βρίσκονται πολλές από τις μεγαλύτερες εταιρίες και διεθνείς οργανισμοί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v