Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fourlis: Δεύτερο κατάστημα ΙΚΕΑ στην Αθήνα

Σήμερα, 14 Οκτωβρίου 2005, η θυγατρική του ομίλου Fourlis, House Market, υπέγραψε συμφωνία για τη μίσθωση ακινήτου στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας, στο οποίο θα λειτουργήσει το δεύτερο κατάστημα ΙΚΕΑ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2007.

Fourlis:  Δεύτερο κατάστημα ΙΚΕΑ στην Αθήνα
Σήμερα, 14 Οκτωβρίου 2005, η θυγατρική του ομίλου Fourlis, House Market, υπέγραψε συμφωνία για τη μίσθωση ακινήτου στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας, στο οποίο θα λειτουργήσει το δεύτερο κατάστημα ΙΚΕΑ στην Αθήνα (τρίτο στην Ελλάδα) κατά το πρώτο εξάμηνο του 2007.

Το νέο κατάστημα θα είναι ιδίου μεγέθους με το πρώτο κατάστημα ΙΚΕΑ της Αθήνας, στον Διεθνή Αερολιμένα ”Ελευθέριος Βενιζέλος”.

-------Oι πρώτες αντιδράσεις των αναλυτών

Σε report της Proton Χρηματιστηριακής επισημαίνεται πως το νέο κατάστημα ΙΚΕΑ θα είναι ”λειτουργικό” στο α΄ εξάμηνο του 2007, ενώ οι εκτιμήσεις της προέβλεπαν ότι θα μπορεί να εξυπηρετήσει το κοινό από τα τέλη του 2006.

Ως εκ τούτου λόγω της καθυστέρησης θα πρέπει να αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις της. Ωστόσο δηλώνει την ικανοποίηση της για τα νέα και διατηρεί την τιμή-στόχο των 7,9 ευρώ και τη σύσταση ”Outperform”.

Oπως επισημαίνεται στο report, o ιδιοκτήτης του ακινήτου θα αναλάβει και την ανάπτυξη του νέου καταστήματος και άρα οι κεφαλαιουχικές δαπάνες για την Fourlis προβλέπονται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ, ποσό που η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει ως χαμηλό.

Στον αντίποδα η εκμίσθωση του ακινήτου θα δημιουργήσει πιέσεις στο περιθώριο EBITDA της εισηγμένης, διαπιστώνει η Proton.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v