ΟΛΠ:Προς δάνειο 35 εκ. ευρώ για επέκταση προβλήτας

Σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων για τη λήψη δανείου 35 εκατ. ευρώ έχει έλθει σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟΛΠ. Όπως είπε στο euro2day.gr στέλεχος του οργανισμού, μέσω της σύμβασης θα χρηματοδοτηθεί το 50% του έργου επέκτασης του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων.

ΟΛΠ:Προς δάνειο 35 εκ. ευρώ για επέκταση προβλήτας
Σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη λήψη δανείου 35 εκατ. ευρώ έχει έλθει σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟΛΠ.

Όπως είπε στο euro2day.gr η σύμβουλος της διοίκησης για οικονομικά θέματα, κ. Κ. Μίσσιου, το δάνειο αποσκοπεί στη χρηματοδότηση έργου επέκτασης του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ, ο οποίος σήμερα διακινεί ετησίως 1,5 εκατ. TEU (μονάδα υπολογισμού των containers).

Η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που αναμένεται επισήμως να ανακοινωθεί την άλλη Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου, καλύπτει το 50% του έργου, το συνολικό ύψος του οποίου θα ανέλθει στα 70 εκατ. ευρώ.

Όπως είπε η κ. Μίσσιου, το έργο αναμένεται να είναι έτοιμο στο τέλος του 2007 ή στις αρχές του 2008 και ως αποτέλεσμα θα έχει την αύξηση της δυνατότητας ετήσιας διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων κατά 1 εκατ. μονάδες.

Δ. Γλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v