Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Armentel: Προσωρινό ”φρένο” στην αύξηση τιμών

Προσωρινό ”φρένο” στα σχέδια της Armentel για αύξηση τιμών στις χρεώσεις σταθερής τηλεφωνίας έβαλε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της Αρμενίας κ. Andranik Manukian. Σύμφωνα με τον υπουργό αν δεν επιτευχθεί συμφωνία τις επόμενες 45 ημέρες ”οι χρεώσεις θα παραμείνουν ως έχουν”.

Armentel: Προσωρινό ”φρένο” στην αύξηση τιμών
του Σταμάτη Ζαχαρού

Προσωρινό ”φρένο” στα σχέδια της Armentel για αύξηση τιμών στις χρεώσεις σταθερής τηλεφωνίας έβαλε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της Αρμενίας κ. Andranik Manukian.

Η Armentel είχε ζητήσει στα τέλη Αυγούστου την άδεια να διπλασιάσει το πάγιο και να μειώσει κατά 50% τον δωρεάν χρόνο ομιλίας που περιλαμβάνει.

Επίσης, σχεδίαζε να αυξήσει δραστικά την υφιστάμενη χρέωση για τις εξερχόμενες κλήσεις που ξεπερνούν αυτό το μηνιαίο όριο και χρεώνονται ανά λεπτό.

Ο υπουργός δήλωσε ότι μελέτησε το αίτημα και το βρήκε ασαφές ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι η αρμενική κυβέρνηση θα συμφωνούσε σε μία πιο μετριοπαθή αύξηση τιμών.

Υπενθυμίζεται ότι η αρμενική κυβέρνηση είχε διαφωνήσει κάθετα στην επαναδιαπραγμάτευση των χρεώσεων στο παρελθόν, αλλά τώρα φαίνεται να δέχεται τη διαπραγμάτευση και σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού ”εάν δεν φτάσουν σε συμφωνία τις επόμενες 45 ημέρες οι χρεώσεις θα παραμείνουν ως έχουν”.

Επισημαίνεται πάντως ότι η κυβέρνηση έχει αυτή τη στιγμή κάθε λόγο να έρθει σε συμφωνία με την Armentel διότι μία ενδεχόμενη αποτυχία αυτόματα θα επεκτείνει το μονοπώλιο της Armentel για τρία ακόμη χρόνια βάσει συμφωνίας.

Πέρυσι η Armentel συμφώνησε εξωδικαστικά να παραχωρήσει το μονοπώλιο το 2009, νωρίτερα δηλαδή από ό,τι προβλεπόταν στην αρχική σύμβαση, υπό προϋποθέσεις που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την αύξηση των τιμών.

Υπενθυμίζεται ότι η Armentel ανήκει κατά 90% στον ΟΤΕ και αύξησε τα έσοδά της το α’ εξάμηνο του 2005 κατά 66,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v