Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Ικανοποιητικοί ρυθμοί για εθελουσία έξοδο

Ικανοποιητικά εξελίσσεται το πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου στον ΟΤΕ, αφού τέσσερις ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής συμμετοχών φαίνεται πως οι στόχοι που είχαν τεθεί από τη διοίκηση του Οργανισμού εκπληρώνονται.

ΟΤΕ: Ικανοποιητικοί ρυθμοί για εθελουσία έξοδο
του Σταμάτη Ζαχαρού



Την πεποίθηση ότι το ποσοστό των εργαζομένων του ΟΤΕ που έχει δικαίωμα στην εθελουσία έξοδο και θα συμμετάσχει σε αυτή θα ξεπεράσει το στόχο του 70% εκφράζουν σήμερα στελέχη του Οργανισμού που είναι σε θέση να γνωρίζουν.

’Ηδη, όπως είναι γνωστό, 3.550 εργαζόμενοι έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα, ενώ 610 επιπλέον είχαν δηλώσει συμμετοχή στις αρχές του χρόνου, καθώς ήταν κοντά στα όρια συνταξιοδότησης και όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στελέχη, θα αποχωρούσαν με το ”συνηθισμένο” πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που πραγματοποιεί ο Οργανισμός κάθε χρόνο.

Έτσι το σύνολο των εργαζομένων που θα αποχωρήσουν φέτος πλησιάζει τους 4.200, αριθμός που προσεγγίζει το στόχο που αρχικά είχε θέσει η διοίκηση.

Εξάλλου, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας οπότε και λήγει η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής, ο αριθμός θα αυξηθεί περαιτέρω.

Σημαντικό πάντως είναι να αναφερθεί το γεγονός ότι η Κομισιόν δεν έχει ακόμη αποφανθεί για το εάν το ελληνικό δημόσιο δικαιούται να συνεισφέρει στο σχέδιο της εθελουσίας εξόδου με οποιονδήποτε τρόπο, ακόμη και μεταβιβάζοντας μετοχές στα ασφαλιστικά ταμεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v