Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Συνάντηση διοίκησης - ΓΕΝΟΠ για το νομοσχέδιο

Απόψεις για το επίμαχο νομοσχέδιο της αγοράς ηλεκτρισμού αντάλλαξαν στη συνάντηση που είχαν το πρωί η διοίκηση της ΔΕΗ και της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Οι δύο πλευρές εμφανίζονται να ακολουθούν κοινή βάση απέναντι στις νέες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, οι οποίες ως γνωστών έχουν προκαλέσει και σειρά απεργιακών μέτρων από πλευράς της ΓΕΝΟΠ.

ΔΕΗ: Συνάντηση διοίκησης - ΓΕΝΟΠ για το νομοσχέδιο
της Χρύσας Λιάγγου

Απόψεις για το επίμαχο νομοσχέδιο της αγοράς ηλεκτρισμού αντάλλαξαν στη συνάντηση που είχαν το πρωί η διοίκηση της ΔΕΗ και της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Οι δύο πλευρές εμφανίζονται να ακολουθούν κοινή βάση απέναντι στις νέες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, οι οποίες ως γνωστών έχουν προκαλέσει και σειρά απεργιακών μέτρων από πλευράς της ΓΕΝΟΠ.

Τα απεργιακά μέτρα ξεκίνησαν από σήμερα και αφορούν κυρίως την πιστή εφαρμογή των κανονισμών ασφαλείας, τη μη ανταπόκριση των υπαλλήλών στην απασχόληση για υπερωρίες τα Σάββατα και τις Κυριακές, καθώς και την αποχή των εργαζομένων από συνεργεία που δεν είναι πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα με κατάλληλα εργαλεία.

Από την πλευρά της ΓΕΝΟΠ εκτιμούν ότι η συνέχιση των απεργιακών μέτρων για μακρύ διάστημα θα έχει επιπτώσεις στην άμεση επισκευή ζημιών σε δίκτυα διανομής και μεταφοράς και ακόμη πιο μακροπρόθεσμα ακόμη και στην απένταξη μονάδων παραγωγής από το σύστημα.

Η ΓΕΝΟΠ εστιάζει τις αντιδράσεις της στις ρυθμίσεις για το διαχειριστή του δικτύου διανομής, απαιτεί συμμετοχή και τη ΔΕΗ στους διαγωνισμούς για τα 900 MW που ο νόμος προβλέπει για ιδιώτες, ενώ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων που επιδιώκει να έχει με την ηγεσία του υπ. Ανάπτυξης θα τεθούν και διάφορα εργασιακά θέματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v