Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Θετική αναθεώρηση των μεγεθών 2005

Στα 140 εκατ. ευρώ εκτιμά ότι θα ανέλθουν τα ενοποιημένα κέρδη μετά φόρων στη χρήση 2005 η διοίκηση της Μυτιληναίος, γνωστοποιώντας τη δεύτερη αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα αποτελέσματα του τρέχοντος έτους. Σε δεύτερη αναθεώρηση των προβλέψεων για το 2005 προχώρησε και η διοίκηση της Αλουμίνιον της Ελλάδος.

Μυτιληναίος: Θετική αναθεώρηση των μεγεθών 2005
Στα 140 εκατ. ευρώ εκτιμά ότι θα ανέλθουν τα ενοποιημένα κέρδη μετά φόρων του ομίλου στη χρήση 2005 η διοίκηση της Μυτιληναίος, γνωστοποιώντας τη δεύτερη αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα οικονομικά αποτελέσματα του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι ενοποιημένες πωλήσεις για την τρέχουσα εταιρική χρήση 2005 αναμένεται να ανέλθουν σε ευρώ 740 εκατ., ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων στα 140 εκατ. ευρώ περίπου, στα οποία θα προστεθεί και το ποσό των 136,9 εκατ. ευρώ, το οποίο προέκυψε ως υπεραξία από την εξαγορά του Αλουμίνιον της Ελλάδος.

Επιπλέον, η διοίκηση της εταιρίας επισημαίνει ότι η παρούσα ανακοίνωση αφορά εκτιμήσεις για προβλεπόμενα αποτελέσματα με βάση τα διαθέσιμα σήμερα δεδομένα και τις παραμέτρους της αγοράς.

Ως εκ τούτου οι εκτιμήσεις ενέχουν αβεβαιότητες καθ’ όσον αναφέρονται σε μελλοντικά γεγονότα.

Σημειώνεται πως η εταιρία παρακολουθεί τις εξελίξεις, και σε περίπτωση που αυτό κριθεί σκόπιμο θα προβεί σε νέα ανακοίνωση σχετικά με τις ανωτέρω εκτιμήσεις.

--- Θετική αναθεώρηση από το Αλουμίνιο

Σε δεύτερη αναθεώρηση των προβλέψεων της για τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρικής χρήσης 2005 προχωρά η διοίκηση της Αλουμίνιον της Ελλάδος, μετά τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου που κατέδειξαν σημαντική αύξηση συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ειδικότερα, η εταιρία ανακοίνωσε ότι οι ενοποιημένες πωλήσεις για την τρέχουσα εταιρική χρήση 2005 αναμένεται να ανέλθουν σε 373 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 5% περίπου σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αναμένεται να ανέλθουν σε 68 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Όσον αφορά τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση της τάξης του 40% έναντι της περυσινής περιόδου και να διαμορφωθούν στα 68 εκατ. ευρώ περίπου.

Η διοίκηση της εταιρίας επισημαίνει ότι η εν λόγω ανακοίνωση αφορά εκτιμήσεις για προβλεπόμενα αποτελέσματα με βάση τα διαθέσιμα σήμερα δεδομένα και τις παραμέτρους της αγοράς. Ως εκ τούτου οι εκτιμήσεις ενέχουν αβεβαιότητες καθ’ όσον αναφέρονται σε μελλοντικά γεγονότα. Η εταιρία παρακολουθεί τις εξελίξεις και σε περίπτωση που αυτό κριθεί σκόπιμο θα προβεί σε νέα ανακοίνωση σχετικά με τις ανωτέρω εκτιμήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v