Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Διατηρείται η μερισματική πολιτική

Πληροφορίες για την απόσχιση των κλάδων των Τηλεπικοινωνιακών Λύσεων και των Αμυντικών Ηλεκτρονικών Συστημάτων παρείχε με επιστολή της στο Χ.Α. η Intracom, ενώ οπως τονίζει η μερισματική πολιτική της εταιρίας δεν αναμένεται να διαφέρει σημαντικά για την πρώτη μετά την απόσχιση χρήση.

Intracom: Διατηρείται η μερισματική πολιτική
Σχεδόν αδιαφοροποίητη θα παραμείνει η μερισματική πολιτική της Intracom και μετά την απόσχιση των κλάδων των Τηλεπικοινωνιακών Λύσεων και των Αμυντικών Ηλεκτρονικών Συστημάτων, σύμφωνα με τα όσα διεμήνυσε η εταιρία στο Χ.Α.

Στην ίδια απαντητική επιστολή της, η Intracom ενημέρωσε το Χ.Α. ότι οι δύο αποσχιζόμενοι κλάδοι θα κατευθυνθούν στις εταιρίες ”Ήλιδα” και ”Πράξις Αυτοματισμών”, οι οποίες δεν ανήκουν στην Intracom.

Και οι δύο αυτές εταιρίες μέχρι την ολοκλήρωση της απόσχισης θα έχουν ενταχθεί, κατά ποσοστό 100%, στον όμιλο εταιριών Intracom.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

”Oι κλάδοι των Τηλεπικοινωνιακών Λύσεων (Telecom Solutions) και των Αμυντικών Ηλεκτρονικών Συστημάτων (Defense Electronic Systems) που θα αποσχισθούν από την Εταιρεία, θα εισφερθούν στις Ανώνυμες Εταιρίες ΗΛΙΔΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και ΠΡΑΞΙΣ (PRAXIS) ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΩΝ Α.Ε., οι οποίες, μέχρι την ολοκλήρωση της απόσχισης θα έχουν ενταχθεί, κατά ποσοστό 100%, στον όμιλο εταιρειών INTRACOM.

Νυν μέτοχοι της HΛΙΔΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. είναι οι κ. Ανδρέας και Ηλίας Παναγιωτόπουλος, κατά ποσοστό 50% ο καθένας, της δε ΠΡΑΞΙΣ (PRAXIS) ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΩΝ Α.Ε. η Ανώνυμη Εταιρία ΚΟΥΜΑΚΗΣ Α.Ε. κατά ποσοστό 100%.

Μετά την απόσχιση των ως άνω δύο κλάδων, η INTRACOM θα δραστηριοποιηθεί στην παροχή υπηρεσιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (IT services & telecom operations) με περαιτέρω κατάληξη την εν συνεχεία μετατροπή της σε εταιρία συμμετοχών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της χρήσης 2004, η συμβολή του κλάδου των Τηλεπικοινωνιακών λύσεων (Telecom Solutions) στον κύκλο εργασιών της εταιρίας ανέρχεται σε ποσοστό 74% περίπου και στον κύκλο εργασιών του ομίλου σε ποσοστό 62% περίπου, για δε τον κλάδο των Αμυντικών Ηλεκτρονικών Συστημάτων (Defense Electronic Systems) σε ποσοστό 16% περίπου στη μητρική και στον όμιλο σε ποσοστό 12% περίπου.

Η συνεισφορά δε του κλάδου των Τηλεπικοινωνιακών Λύσεων (Telecom Solutions) στα λειτουργικά κέρδη, χρήσης 2004, της εταιρίας ανέρχεται σε ποσοστό 74% περίπου και στα λειτουργικά κέρδη, χρήσης 2004, του ομίλου σε ποσοστό 58% περίπου, για δε τον κλάδο των Αμυντικών Ηλεκτρονικών Συστημάτων (Defense Electronic Systems) σε ποσοστό 23% περίπου στη μητρική και στον όμιλο σε ποσοστό 16% περίπου.

Είναι γενικότερα πρόωρο να καθορισθεί η μερισματική πολιτική της εταιρίας για την πρώτη μετά την απόσχιση χρήση, εκτιμάται όμως ότι εν λόγω πολιτική δε θα διαφέρει σημαντικά από τις αρχές που τηρούνται σήμερα στην INTRACOM.

Τέλος, επειδή η προαναφερόμενη απόσχιση του κλάδου των Τηλεπικοινωνιακών Λύσεων (Telecom Solutions) αντιπροσωπεύει ποσοστό μεγαλύτερο του 25% του κύκλου εργασιών της Εταιρίας κατά την τελευταία οικονομική χρήση, η Εταιρία έχει υποχρέωση σύνταξης πληροφοριακού σημειώματος, μετά τη λήψη της σχετικής απόφασης από το αρμόδιο όργανο της εταιρίας, κατ’ άρθρο 334 παρ. 1 του Κανονισμού του Χ.Α.”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v