Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕΒΑ: Διανομή μερίσματος 0,44 ευρώ

Τη διανομή μερίσματος 0,44 ευρώ αποφάσισε η σημερινή γ.σ της ΕΤΕΒΑ, όπου έγινε αναφορά στο πρόγραμμα περιστολής των δαπανών της τράπεζας, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό κατά 40% των γενικών εξόδων και κατά 10% των εξόδων προσωπικού.

ΕΤΕΒΑ: Διανομή μερίσματος 0,44 ευρώ
Τη διανομή μερίσματος 0,44 ευρώ ανά μετοχή απόφασισε η γ.σ της ΕΤΕΒΑ.

Οπως επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Δ. Γκούμας, το διανεμόμενο μέρισμα - που είναι ίσο με αυτό του 2000 - διαμορφώνει μερισματική απόδοση της τάξης του 5,2% με βάση την τιμή κλεισίματος της μετοχής κατά την τελευταία συνεδρίαση του 2001 και 6,2% με βάση την τιμή κλεισίματος της συνεδρίασης της 13 Ιουνίου 2002.

Στη γ.σ. έγινε αναφορά στο πρόγραμμα περιστολής των δαπανών της τράπεζας, που βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει ως αποτέλεσμα να έχουν περιοριστεί κατά 40% τα γενικά έξοδα της τράπεζας και κατά 10% τα έξοδα προσωπικού.

Ακόμα, η τράπεζα προσβλέπει στην ενίσχυση των εσόδων της μέσω χορηγήσεων ειδικών κατηγοριών δανείων, σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα, στον όμιλο της οποίας ανήκει η ΕΤΕΒΑ.

Υπενθυμίζεται, ότι το 2001 τα προ φόρων κέρδη της τράπεζας διαμορφώθηκαν σε 48,1 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση κατά 3% σε σχέση με το 2000. Το γεγονός αυτό, όπως υπογραμμίστηκε στη γ.σ, οφείλεται στη βελτίωση της διαφοράς πιστωτικών - χρεωστικών τόκων και την πραγματοποίηση κερδών κεφαλαίου από πωλήσεις συμμετοχών τύπου venture capital.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v