Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βάσει του νόμου Πεπονή οι προσλήψεις στα ΕΛΠΕ

Με τις διαδικασίες του Ν.2190/94 (Νόμος Πεπονή) θα προχωρήσουν οι προσλήψεις προσωπικού στα ΕΛΠΕ. Αυτό απεφάνθη η Ολομέλεια του ΑΣΕΠ που συνεδρίαση την περασμένη Παρασκευή και εξέτασε σχετική προσφυγή του σωματείου εργαζομένων στον Όμιλο.

Βάσει του νόμου Πεπονή οι προσλήψεις στα ΕΛΠΕ
της Χρύσας Λιάγγου

Με τις διαδικασίες του Ν.2190/94 (νόμος Πεπονή) θα προχωρήσουν οι προσλήψεις προσωπικού στα ΕΛΠΕ.

Αυτό απεφάνθη η Ολομέλεια του ΑΣΕΠ που συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή και εξέτασε σχετική προσφυγή του σωματείου εργαζομένων στον Όμιλο.

Η Ολομέλεια, με μία ψήφο διαφορά, έκρινε ότι τα ΕΛΠΕ δεν εξαιρούνται από τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος Πεπονή και αυτό γιατί το Δημόσιο διορίζει τα επτά από τα 13 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης.

Η διένεξη για τις προσλήψεις ξεκίνησε από τις αρχές του καλοκαιριού, όταν η διοίκηση αποφάσισε να προσλάβει 38 διπλωματούχους μηχανικούς του ΕΜΠ με προσωπικές συνεντεύξεις.

Επισήμως, από την πλευρά της διοίκησης απέφυγαν προς το παρόν οποιοδήποτε σχόλιο καθώς δεν τους έχει κοινοποιηθεί ακόμη η σχετική απόφαση.

Κύκλοι πάντως της διοίκησης σχολίαζαν ότι σαφώς η απόφαση αυτή δυσχεραίνει τη λειτουργία μίας επιχείρησης που είναι μετοχοποιημένη και λειτουργεί στον ανταγωνισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v