Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Στα 32,9 ευρώ διαμορφώθηκε η τιμή διάθεσης

Στα 32,9 ευρώ ανά μετοχή διαμορφώθηκε η τιμή διάθεσης ποσοστού 2,76% που διέθεσε η Εθνική Τράπεζα, η οποία και θα εισπράξει 301 εκατ. ευρώ. H διάθεση των νέων μετοχών υπερκαλύφθηκε εντός των τριών πρώτων ωρών.

Εθνική: Στα 32,9 ευρώ διαμορφώθηκε η τιμή διάθεσης
Στα 32,9 ευρώ ανά μετοχή διαμορφώθηκε η τιμή διάθεσης ποσοστού 2,76% που διέθεσε η Εθνική Τράπεζα, η οποία και θα εισπράξει 301 εκατ. ευρώ, μεταδίδει το ΑΠΕ.

H διάθεση των νέων μετοχών μέσω placement ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε σήμερα και παρατηρήθηκε υπερκάλυψη εντός των τριών πρώτων ωρών.

Ενδιαφέρον εξεδήλωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, υψηλής ποιότητας θεσμικοί επενδυτές από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, διεκδικώντας να αγοράσουν μετοχές μέσω του book building με ανοιχτές εντολές αγορών, δηλαδή για απεριόριστο ποσό στην τιμή του κλεισίματος, γεγονός που δικαιολογεί την αισιοδοξία του επιτελείου της Εθνικής για τη στήριξη των ξένων θεσμικών.

Μετά τη νέα ιδιωτική τοποθέτηση, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η θέση των ξένων θεσμικών θα ενισχυθεί από το 33% του μετοχικού κεφαλαίου που κατέχουν σήμερα, στο 35% περίπου, καθώς η πλειοψηφία των 9,2 εκατομμυρίων μετοχών θα διατεθούν σε θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού.

Το σημερινό placement αντιστοιχούσε στο 2,76% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας και αφορούσε περίπου 9.169.970 μετοχές της Τράπεζας. Οι 7.377.660 μετοχές προέρχονταν από την Εθνική Κεφαλαίου, ενώ οι υπόλοιπες 1.792.310 ήσαν ίδιες μετοχές της τράπεζας.

Η διοίκηση της Τράπεζας βρίσκεται από χθες στο Λονδίνο, προκειμένου να πραγματοποιήσει παρουσιάσεις σε διεθνείς θεσμικούς επενδυτές για την πορεία των μεγεθών της και των στρατηγικών της στόχων, μετά από αντίστοιχες επαφές που είχε την προηγούμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v