Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα μέσα Ιουλίου η διάθεση του 19% του ΟΠΑΠ

Τη διάθεση του 19% περίπου του υφιστάμενου μετοχικού κεφαλαίου του ΟΠΑΠ, που κατέχει άμεσα ή έμμεσα το ελληνικό Δημόσιο, ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομίας. Η διάθεση θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Ιουλίου με συνδυασμένη προσφορά μέσω Δημόσιας Εγγραφής σε ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές στην Ελλάδα και με ιδιωτική τοποθέτηση σε θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού.

Στα μέσα Ιουλίου η διάθεση του 19% του ΟΠΑΠ
Ενα ακόμη βήμα για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ κάνει το ελληνικό δημόσιο με τη διάθεση μετοχών του Οργανισμού.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί συνδυασμένη προσφορά με Δημόσια Εγγραφή στην Ελλάδα σε ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές, καθώς και ιδιωτική τοποθέτηση σε θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού, σύμφωνα με τους όρους της οδηγίας S / κανονισμού 144A των ΗΠΑ.

Το μέγεθος της συνδυασμένης προσφοράς αναμένεται να κυμανθεί στο 19% περίπου του υφιστάμενου μετοχικού κεφαλαίου του ΟΠΑΠ και να πραγματοποιηθεί περί τα μέσα Ιουλίου 2002. Η προσφορά αποτελείται από εισηγμένες στο ΧΑΑ μετοχές του ΟΠΑΠ, τις οποίες κατέχει σήμερα άμεσα ή έμμεσα το Ελληνικό Δημόσιο.

Το Ελληνικό Δημόσιο θα παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες για την προσφορά, μετά τη λήψη των απαιτούμενων αδειών και εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές και την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών.

Γενικοί Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι της συνδυασμένης προσφοράς είναι η Schroder Salomon Smith Barney, η Alpha Finance και η EFG Eurobank Ergasias.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v