Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Αναβλήθηκε για τις 18/10 η Γ.Σ. για ΕΘΝΕΧ

Αναβλήθηκε για τις 18 Οκτωβρίου η προγραμματισμένη για σήμερα έκτακτη γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας, με βασικό θέμα την έγκριση της συγχώνευσης με απορρόφηση της Εθνικής Εταιρίας Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου (ΕΘΝΕΧ).

Εθνική: Αναβλήθηκε για τις 18/10 η Γ.Σ. για ΕΘΝΕΧ
Αναβλήθηκε για τις 18 Οκτωβρίου, λόγω έλλειψης απαρτίας (παρέστησαν μέτοχοι που εκπροσωπούσαν ποσοστό 27,16%), η προγραμματισμένη για σήμερα έκτακτη γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας, με βασικό θέμα την έγκριση της συγχώνευσης με απορρόφηση της Εθνικής Εταιρίας Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου (ΕΘΝΕΧ).

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την έκθεση του ορκωτού ελεγκτή-λογιστή της PriceWaterhouseCoopers η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής θα είναι σε αναλογία 1 μετοχή της απορροφώσας Εθνικής Τράπεζας προς 12 μετοχές της απορροφώμενης Εθνικής Εταιρίας Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου.

Οι μέτοχοι καλούνται στη νέα Γ.Σ. να εγκρίνουν την ακύρωση των μετοχών της Εθνικής Εταιρίας Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου που κατέχει η Εθνική Τράπεζα (με βάση τον επίσημο πίνακα μετοχικών αλλαγών του Χ.Α. η Εθνική κατέχει το 56,52% της ΕΘΝΕΧ).

Παράλληλα οι μέτοχοι θα εγκρίνουν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας κατά το ποσό των 123.585.616,50 ευρώ, με την έκδοση 5.0232.534 νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 4,80 ευρώ που θα διανεμηθούν στους λοιπούς μετόχους της απορροφώμενης εταιρίας (πλην της απορροφώσας Εθνικής Τράπεζας) και με την αύξηση της ονομαστικής αξίας των υφιστάμενων μετόχων από 4,50 ευρώ σε 4,80 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v