Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπλοκή στο ντεμπούτο της Q Telecom;

Την άρνησή της να τερματίσει τη διεθνή κίνηση στο δίκτυο της Q Telecom εξέφρασε η ΟΤΕGlobe, υποστηρίζοντας ότι τα τέλη τερματισμού που έχει θέσει θεωρούνται διεθνώς πολύ υψηλά. Η εμπλοκή απειλεί την έναρξη λειτουργίας της Q Telecom που έχει οριστεί για τις 17/6.

Εμπλοκή στο ντεμπούτο της Q Telecom;
Εμπλοκή, που απειλεί ακόμη και την έναρξη λειτουργίας της νέας τηλεπικοινωνιακής εταιρείας Q Telecom, φαίνεται να δημιουργήθηκε μεταξύ της διοίκησης της Info Quest (στην οποία ανήκει η Q) και της OTEGlobe, θυγατρικής του ΟΤΕ, που διαχειρίζεται τη διεθνή κίνηση.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της Info Quest είχε προαναγγείλει την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας των δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας για την προσεχή Δευτέρα 17 Ιουνίου.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, η ΟΤΕGlobe αρνείται να τερματίσει τη διεθνή κίνηση (κλήσεις δηλαδή από το εξωτερικό) στο δίκτυο της νέας εταιρίας καθώς τα τέλη τερματισμού που έχει θέσει η Q, δεν είναι αποδεκτά από τους ξένους τηλεπικοινωνιακούς Οργανισμούς και ειδικότερα, θεωρούνται ιδιαιτέρως υψηλά.

Οι διεθνείς οργανισμοί πληρώνουν στον ΟΤΕ αντίτιμο για τον τερματισμό κλήσεων- αντίτιμο που έχει καθορίσει ο Οργανισμός και όχι αυτό που θέτει ο εκάστοτε παροχέας, με αποτέλεσμα ο ΟΤΕ να ”χάνει” ουσιαστικά χρήματα από τη διαδικασία αυτή. Η OTEGlobe λοιπόν ζητά από την Q να χαμηλώσει τις ταρίφες, καθώς σε άλλη περίπτωση δεν θα τερματίσει τις κλήσεις. Η Q Telecom με τη σειρά της υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο καθώς έχει υπογράψει συμφωνία διασύνδεσης με τον ΟΤΕ, και άρα ο Οργανισμός –και κατ’ επέκταση οι θυγατρικές του- πρέπει να τερματίζει συνολικά την κίνηση στο δίκτυό της.

Το θέμα έφθασε σήμερα μέχρι την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, όπου προσέφυγε η Q, αλλά σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες δεν βρέθηκε λύση.

Παράγοντες που γνωρίζουν καλά την αγορά, υποστηρίζουν ότι το μείζον πρόβλημα ανάγεται στα εσωτερικά του Οργανισμού, καθώς η μητρική εταιρία δεν έχει ακόμη μεταβιβάσει επίσημα τα δικαιώματα των διεθνών κυκλωμάτων στη θυγατρική, η οποία επιπλέον δεν έχει ειδική άδεια τηλεπικοινωνιακού παροχέα, ώστε να τερματίζει κλήσεις.

Σ.Α.Ζ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v