Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin FG: Στα 400 εκ. ευρώ η αύξηση - Προμέρισμα

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 400 εκατ. ευρώ προχωρά η Marfin FG, με την έκδοση 25.000.000 νέων μετοχών που θα διατεθούν στην τιμή των 16 ευρώ ανά μετοχή, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων. Προμέρισμα 0,30 ευρώ

Marfin FG: Στα 400 εκ. ευρώ η αύξηση - Προμέρισμα
Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 400 εκατ. ευρώ προχωρά η Marfin FG, με την έκδοση 25.000.000 νέων μετοχών που θα διατεθούν στην τιμή των 16 ευρώ ανά μετοχή, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων.

Την απόφαση αυτή, μεταξύ άλλων, έλαβε η γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, που έγινε στις 29/9/05 με απαρτία 52,35% και σχεδόν απόλυτη ομοφωνία (99,56%) των παριστάμενων μετόχων.

Οι νέες μετοχές θα διατεθούν κατά την κρίση του διοικητικού συμβουλίου της Marfin FG στις ακόλουθες κατηγορίες επενδυτών:

1. Μετόχους τραπεζών και εταιριών του ευρύτερου χρηματοοικονομικού χώρου, προκειμένου να διευκολυνθεί η υλοποίηση συμφωνιών εξαγορών ή στρατηγικών συμμαχιών.

2. Στρατηγικούς επενδυτές από την Ελλάδα ή το εξωτερικό.

3. Θεσμικούς επενδυτές από την Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Ακόμη, σε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας απεφασίσθη, μεταξύ άλλων, η διανομή προμερίσματος ύψους 0,30 ευρώ ανά μετοχή στους κατόχους μετοχών της εταιρίας στις 31/10/05.

Σχολιάζοντας τις ανωτέρω εξελίξεις ο πρόεδρος της Marfin FG, κ. Μανώλης Ξανθάκης, δήλωσε ότι ”η καθολική υποστήριξη και εμπιστοσύνη των μετόχων μας, και κυρίως των μικρομετόχων που είναι μαζί μας πολλά χρόνια, δικαιώνει τις προσπάθειές μας και μας δίνει δύναμη για το μέλλον”.

Εξάλλου, ο αντιπρόεδρος της Marfin FG, κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, δήλωσε ότι ”είμαστε βέβαιοι ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός μας είναι σωστός και θα υλοποιηθεί με γρήγορους ρυθμούς προς μεγάλο όφελος των μετόχων μας, αλλά και των μετόχων όσων εταιριών συμπράξουν στην απαραίτητη συγκέντρωση των δυνάμεων του μεσαίου τραπεζικού χώρου”.

Επίσης, η γενική συνέλευση ενέκρινε την εκλογή του κ. Αχιλλέα Μακρή ως νέου εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου σε αντικατάσταση της παραιτηθείσας κ. Αρετής Σουβατζόγλου που αποφασίστηκε από το διοικητικό συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του στις 6/4/2005.

Επίσης, ενέκρινε την προσθήκη δύο νέων μελών στο διοικητικό συμβούλιο εντός του εύρους που καθορίζει το καταστατικό, ήτοι των κ. Γεωργίου Λασσαδού και Αλεξάνδρου Εδιπίδη, οι οποίοι ορίστηκαν ως ανεξάρτητα – μη εκτελεστικά μέλη.

Κατόπιν αυτού το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας γίνεται 11μελές, αποτελούμενο από 6 εκτελεστικά και 5 ανεξάρτητα – μη εκτελεστικά μέλη.

Τέλος, η γενική συνέλευση ενημερώθηκε για την πρόθεση του διοικητικού συμβουλίου να προβεί σε μεταγενέστερο χρόνο, και εφόσον χρειαστεί, σε έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους τουλάχιστον 200.000.000 ευρώ, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων.

* Οι επίσημες ανακοινώσεις του διοικητικού συμβουλίου και της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Marfin FG δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v