Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Ταχεία επέκταση δραστηριοτήτων σε Ρουμανία

Την ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης της Alpha Bank Romania σε 240 εκατ. ευρώ με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 66 εκατ. ευρώ και άντληση από την αγορά κεφαλαίων μειωμένης εξασφαλίσεως (subordinated) ύψους 60 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Alpha Bank, προκειμένου την επέκταση των δικτύων και ανάπτυξη νέων συστημάτων.

Alpha: Ταχεία επέκταση δραστηριοτήτων σε Ρουμανία
Την ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης της Alpha Bank Romania σε 240 εκατ. ευρώ με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 66 εκατ. ευρώ και άντληση από την αγορά κεφαλαίων μειωμένης εξασφαλίσεως (subordinated) ύψους 60 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Alpha Bank.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Ρουμανία αποτελεί ισχυρό αναπτυξιακό πόλο στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με μία αγορά 22 εκατ. κατοίκων.

Με την επικείμενη δε είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι προοπτικές της οικονομίας αλλά και του τομέα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, διαγράφονται λαμπρές.

Επί πλέον, οι εργασίες λιανικής τραπεζικής επεκτείνονται ταχέως. Νέα αποταμιευτικά και επενδυτικά προϊόντα ενισχύουν τις προσφορές των τραπεζών, ενώ η στεγαστική και η καταναλωτική πίστη έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται δυναμικά.

Η Alpha Bank δραστηριοποιείται στη Ρουμανία τα τελευταία 12 έτη, διαθέτοντας ισχυρό όνομα και υψηλή κερδοφορία, με δίκτυο 30 περίπου Καταστημάτων και 4% μερίδιο αγοράς.

Το 2004, το ενεργητικό, οι χορηγήσεις και οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 40%, 35% και 45% αντίστοιχα.

Ιδιαίτερα επιτυχής ήταν ο τομέας της λιανικής τραπεζικής, όπου τα στεγαστικά και τα καταναλωτικά δάνεια αυξήθηκαν κατά 100%. Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπερδιπλασιασμός των κεφαλαίων της Τραπέζης δίδει τη δυνατότητα περαιτέρω επενδύσεων στην αναπτυξιακή δυναμική που διαμορφώνεται.

Η Alpha Bank έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε επέκταση των δικτύων και ανάπτυξη νέων συστημάτων και να προβεί σε προσλήψεις επιπλέον Προσωπικού στη Ρουμανία.

Πιστεύει ότι μπορεί να επεκταθεί αποτελεσματικά μέσω οργανικής αναπτύξεως, χωρίς εξαγορές και συγχωνεύσεις, σε μία αγορά όπου οι αποτιμήσεις είναι υψηλές λόγω των αναπτυξιακών προοπτικών της και προσβλέπει στη λειτουργία 150 Καταστημάτων έως το τέλος του 2008, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Είναι η πρώτη ξένη Τράπεζα που επένδυσε στη Ρουμανία και επιδιώκει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη χώρα αυτή, δημιουργώντας ταυτοχρόνως αξία για τους μετόχους της. Έχει την εμπειρία και τη θέληση να αναπτυχθεί στη Ρουμανία, όπως έκανε και στην Ελλάδα για περισσότερα από 125 έτη, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v