Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Τι ειπώθηκε στο conference call

Στα 6-7 εκατ. ευρώ εκτιμά το κόστος των απεργιακών κινητοποιήσεων στα οικονομικά αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας ο CFO του ομίλου, Άνθιμος Θωμόπουλος, όπως επεσήμανε στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές, στην οποία και αναλύθηκαν εκτενώς τα στοιχεία των αποτελεσμάτων της Εθνικής.

Εθνική: Τι ειπώθηκε στο conference call
του Γιώργου Φλώκα

Στα 6-7 εκατ. ευρώ εκτιμά το κόστος των απεργιακών κινητοποιήσεων στα οικονομικά αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας ο CFO του ομίλου, Άνθιμος Θωμόπουλος, όπως επεσήμανε στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές, στην οποία και αναλύθηκαν εκτενώς τα στοιχεία των αποτελεσμάτων α’ εξαμήνου της Εθνικής.

Ο κ. Θωμόπουλος στάθηκε στην αύξηση της κερδοφορίας της τράπεζας κατά 62% σε ετήσια βάση, την οποία και απέδωσε στην ισχυρή ανάπτυξη σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιείται, τον περιορισμό των δαπανών και κυρίως στην ενίσχυση του δανειακού της χαρτοφυλακίου τόσο στην Ελλάδα όσο και στις Βαλκανικές αγορές.

”Στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η ανάπτυξη που καταγράφουμε είναι πρωτοφανής, με αύξηση των χορηγήσεων κατά 59% και ρυθμό αύξησης των χορηγήσεων λιανικής στο 128% σε ετήσια βάση”, τόνισε ο οικονομικός διευθυντής.

Επισημαίνεται ότι η αύξηση του συνόλου των χορηγήσεων κατά 18% σε 29,6 δισ. ευρώ στο εξάμηνο οφείλεται κατά πολύ στις χορηγήσεις λιανικής τραπεζικής, με τη σημαντικότερη αύξηση να καταγράφεται στη στεγαστική πίστη, όπου τα υπόλοιπα δανείων στο τέλος Ιουνίου διαμορφώθηκαν σε 10.2 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 27% σε ετήσια βάση.

Όπως επεσήμανε ο κ. Θωμόπουλος, η τράπεζα κατάφερε να ανακτήσει το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών του Ιουνίου στις χορηγήσεις στεγαστικής πίστης. Ως αποτέλεσμα, στο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου οι εκταμιεύσεις ανήλθαν στο ποσό ρεκόρ των 900 εκατ. ευρώ., παρουσιάζοντας αύξηση 34% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2004.

Ο οικονομικός διευθυντής επεσήμανε ότι η εντυπωσιακή ενίσχυση στις χορηγήσεις στεγαστικής πίστης οφείλονται και στην επικείμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών και των φορολογικών επιβαρύνσεων.



Ερωτηθείς για τη χρονική στιγμή του νέου προγράμματος εθελουσίας εξόδου, ο κ. Θωμόπουλος ανέφερε πως η σχετική ανακοίνωση θα πρέπει να αναμένεται στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου.

Στην ερώτηση για την θέση των εργαζομένων στο ζήτημα της εθελουσίας εξόδου, ο κ. Θωμόπουλος εξήγησε ότι οι πρωτοβουλίες πλέον είναι στα χέρια των εργαζομένων και ότι σύμφωνα με την εκτίμησή του, θα περιμένουν τις εξελίσεις στην Alpha Bank προτού αποφασίσουν τι θα κάνουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v