Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Στα 330 εκατ ευρώ εκτινάχθηκαν τα κέρδη

Σε 330 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν το α’ εξάμηνο του 2005 τα κέρδη του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, αυξημένα κατά 62% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2004. Οι αναλυτές ανέμεναν πως θα διαμορφωθούν στα 285 εκατ. ευρώ. Δείτε την αναλυτική παρουσίαση.

Εθνική: Στα 330 εκατ ευρώ εκτινάχθηκαν τα κέρδη
Σε 330 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν το 1ο εξάμηνο του 2005 τα κέρδη του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, αυξημένα κατά 62,3% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2004.

Τα καθαρά κέρδη της Εθνικής Τράπεζας, βάσει των συγκλίνουσων εκτιμήσεων των αναλυτών δημοσκόπησης του Bloomberg, προβλέπονταν στα 285 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, αύξηση 63,9% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, διαμορφούμενα στο ένα (1) ευρώ, έναντι 0,61 ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2004 (σ.σ. η αναλυτική παρουσίαση δημοσιεύεται στη Δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”).

”Τα αποτελέσματα του 1ου εξαμήνου του 2005 επιβεβαιώνουν τη δυνατότητα του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας να βελτιώνει την αποτελεσματικότητά του και να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις με επιτυχία, ακόμη και υπό αντίξοες συνθήκες”, επεσήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Τ. Αράπογλου.

Παρά τις απεργιακές κινητοποιήσεις του Ιουνίου, η ανάπτυξη των εργασιών της Τράπεζας παρέμεινε ισχυρή και η κερδοφορία του Ομίλου σημείωσε δυναμική αύξηση, ενώ όπως επεσήμανε, η ”σημαντική αύξηση των κερδών κατά το 1ο εξάμηνο είναι αποτέλεσμα της συστηματικής προσπάθειας για τη διαρκή διεύρυνση των οργανικών πηγών εσόδων και της περιστολής των λειτουργικών δαπανών, ιδιαίτερα των γενικών εξόδων διοίκησης”.

Ταυτόχρονα, δήλωσε ο κ. Αράπογλου, οι μισθολογικές αυξήσεις του 2005 αντισταθμίστηκαν από την επίπτωση της εθελούσιας εξόδου του περασμένου έτους. Οι εξαιρετικές αυτές επιδόσεις, οδήγησαν την απόδοση των ιδίων κεφαλαίων του Ομίλου στο ιστορικό υψηλό του 28%.

”Παράλληλα, ο Όμιλος προχωρεί στην αναδιάρθρωση της δομής του στην Ελλάδα, με στόχο τη βελτίωση της διοικητικής και λειτουργικής αποτελεσματικότητάς του. Στην κατεύθυνση αυτή, βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη οι διαδικασίες συγχώνευσης της Εθνικής Εταιρείας Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου και της Εθνικής Ακινήτων με την Εθνική Τράπεζα, ενώ με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε ο διεθνής διαγωνισμός για την ανάθεση της διαχείρισης των ξενοδοχειακών μονάδων του Ομίλου, με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση της περιουσίας μας στην Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης”, τονίζει ο κ. Αράπογλου.

Με βάση τα παραπάνω αποτελέσματα και τις αποφάσεις που λάβαμε και υλοποιούμε, είμαστε αισιόδοξοι ότι το υπόλοιπο του έτους θα εξελιχθεί το ίδιο θετικά, καταλήγει ο κ. Αράπογλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v