Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Τι ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη

Στις επεκτατικές κινήσεις της Intralot ανά την υφήλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου, Κ. Αντωνόπουλος, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, με την αγορά της Τουρκίας να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Intralot: Τι ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη
του Αρη Δαμουλάκη

Στις επεκτατικές κινήσεις της Intralot ανά την υφήλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου, Κ. Αντωνόπουλος, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, με την αγορά της Τουρκίας να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ο κ. Αντωνόπουλος προέβλεψε ότι η ”πίτα του Στοιχήματος” στην γειτονική χώρα, στην οποία η εταιρία δραστηριοποιείται μέσω της Inteltek, θα ανέλθει στα 800 εκατ. δολάρια το 2005.

Παράλληλα, ο CEO της Intralοt αναφέρθηκε στο ”ενδιαφέρον της εταιρίας για την Turkish Νational Lottery”, θεωρώντας ότι ”έως το τέλος του 2005 θα έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησής της”.

Ειδική αναφορά έκανε στην αγορά της Μάλτας, τονίζοντας ότι αν και δεν υπάρχουν ακριβείς προβλέψεις, θα παρουσιάσει μεγάλη αύξηση.

”Είμαστε ικανοποιημένοι με την πορεία των δύο αγορών” διαπίστωσε το κορυφαίο στέλεχος της εταιρίας.

Σε ό,τι αφορά τo guidance της διοίκησης για το σύνολο του έτους, ο κ. Αντωνόπουλος δεν προχώρησε σε αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τις πωλήσεις ή τα προ φόρων κέρδη. Έτσι τα προ φόρων και προ δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη προβλέπεται ότι τα ανέλθουν στα 120 εκατ. ευρώ και οι πωλήσεις στα 500 εκατ. ευρώ.

Ερωτηθείς από τους αναλυτές για τη μη μεταβολή των εκτιμήσεων για τα μεγέθη του 2005, παρά την αισιοδοξία που διατυπώθηκε για την πορεία των αγορών, ο κ. Αντωνόπουλος επισήμανε ότι ”αποτελούν προβλέψεις συντηρητικές μεν, αλλά προς την σωστή κατεύθνυση”.

Εξάλλου, ο κ. Ιωάννης Παντολέων, γενικός διευθυντής Οικονομικών και Ανάπτυξης ανέφερε ότι ο συνολικός δανεισμός της Intralot ανέρχεται στα 42,1 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 25,7 εκατ. ευρώ αποτελούν μακροχρόνιο δανεισμό.

Παράλληλα απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την πορεία των κεφαλαιακών δαπανών στο β΄ εξάμηνο του 2005 ο ίδιος υποστήριξε ότι το ύψους τους, μεταξύ άλλων, θα εξαρτηθεί από την ανάπτυξη των έργων στη Νέα Ζηλανδία, τη Ρωσία και Κολομβία. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο ίδιος, εκτιμώνται μεταξύ των 15- 20 εκατ. ευρώ.

Για τα νέα συμβόλαια που πιθανόν να αναλάβει η Intralot ο κ. Αντωνόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχή κατάληξη ενός νέου διαγωνισμού στη Βόρειο Αμερική, επιφυλάχθηκε ωστόσο να παραθέσει περισσότερες λεπτομέρειες συμπληρώνοντας πως η Intralot διερευνά τις αγορές της Βραζιλίας, της Αργεντινής, της Αυστραλίας, της Ταϊβάν, της Κίνας αλλά και της Μαλαισίας.

Παράλληλα ”αποκάλυψε” ότι ο διαγωνισμός στον Μαυρίκιο κρίθηκε για δεύτερη φορά άκυρος, δεδομένο μάλιστα που χαρακτήρισε ως περίεργο, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει κανένα νεότερο για το ζήτημα.

Αναφορικά με το Περού η διοίκηση της Intralot προσδιόρισε το μερίδιο αγοράς της εισηγμένης στο 95%, ενώ προέβλεψε ότι αν και ο τοπικός ανταγωνιστής προτίθεται να λανσάρει ένα νέο παιχνίδι, δεν αναμένεται να παρουσιαστεί δραστική μεταβολή στα μερίδια.

Ο Όμιλος της Intralot θα συνεχίσει να αναζητά ευκαιρίες ανά τον κόσμο, υπογράμμισε ο CEO, προβλέποντας παράλληλα ότι το 2006 θα είναι ένα καλύτερο έτος για την εταιρία από ότι το 2005.

”Η Intralot ακολουθεί το σωστό μονοπάτι”, τόνισε κλείνοντας ο κ. Κ. Αντωνόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v