Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Στο 8,4% η αύξηση καθαρών κερδών 6μήνου

Αύξηση κατά 8,4% παρουσίασαν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Intralot στο α΄ εξάμηνο του 2005 και διαμορφώθηκαν στα 41,04 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών του ομίλου έφτασε τα 232,1 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 54,5%. Πως υποδέχτηκαν το 6μηνο οι αναλυτές.

Intralot: Στο 8,4% η αύξηση καθαρών κερδών 6μήνου
Αύξηση κατά 8,4% παρουσίασαν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Intralot στο α΄ εξάμηνο του 2005 και διαμορφώθηκαν στα 41,04 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων παρουσίασαν αύξηση 38,1% και ανήλθαν στα 84,9 εκατ., από 61,5 εκατ. ευρώ το 2004, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ανήλθαν στα 84 εκατ., αυξημένα κατά 31,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης. Στις ενοποιημένες καταστάσεις περιλαμβάνονται και τα αποτελέσματα των θυγατρικών του ομίλου διεθνώς, που συνεισφέρουν κατά 77,6% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών και 53,9% στα κέρδη.

Οι αναλυτές τεσσάρων χρηματιστηριακών (Π&Κ, HSBC, Εγνατία και Eurocorp) ανέμεναν τα κέρδη της Intralot αυξημένα κατά 1% - 9,4%, στα 38,1 - 41,5 εκατ. ευρώ.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου διαμορφώθηκε στα 232,1 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 54,5%, ενώ ο τζίρος της μητρικής υποχώρησε κατά 16% περίπου και τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 34%, φτάνοντας τα 31,5 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο διευθύνων σύμβουλος της Intralot, κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, ανέφερε ότι: ”Στο α΄ εξάμηνο του 2005 η Intralot σημείωσε θετικές επιδόσεις σε επίπεδο κύκλου εργασιών και κερδών, παρά την προφανή επιβράδυνση του Ελληνικού Στοιχήματος, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική επιλογή της διοίκησης του ομίλου για ανάπτυξη στις διεθνείς αγορές και διεύρυνση των προϊόντων και λύσεών του”.

”Βέβαια οι δύο χρονιές δεν είναι πραγματικά συγκρίσιμες, αφού απουσιάζουν μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, όπως το EURO 2004, που ενίσχυσαν τα μεγέθη του αθλητικού στοιχήματος διεθνώς”, κατέληξε ο ίδιος.

O όμιλος της Intralot συνέχισε τη διεθνή ανάπτυξή του υλοποιώντας έργα που έχει αναλάβει, αλλά και υπογράφοντας νέες συμβάσεις όπως:

* Στην Κολομβία εισήγαγε πριν από λίγες εβδομάδες παιχνίδι με βάση το ποδόσφαιρο, το οποίο βρίσκεται σε πιλοτική λειτουργία. Το νέο παιχνίδι προσφέρεται αρχικά από 1.900 σημεία πώλησης, ενώ σύντομα αναμένεται και η εισαγωγή παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος.

* Στη Ρωσία, η Intralot ξεκίνησε την εγκατάσταση on-line τερματικών για τη λειτουργία και διαχείριση της ”Moscow’s Olympic Lottery”, η λειτουργία της οποίας αναμένεται έως το τέλος του έτους.

* Στην Ελλάδα, η Intralot και ο ΟΠΑΠ συμφώνησαν στη λήψη σειράς μέτρων που αφορούν στην αναβάθμιση και βελτίωση του περιεχομένου, των όρων και της υποδομής του παιχνιδιού ”Πάμε Στοίχημα”. Η συμφωνία περιλαμβάνει την αύξηση του ποσοστού διανομής κερδών στους νικητές, την εισαγωγή αγώνων των ελληνικών πρωταθλημάτων, καθώς και πρόσθετες μορφές και γεγονότα στοιχηματισμού. Τα αποτελέσματα από αυτές τις αλλαγές είναι μέχρι τώρα ικανοποιητικά και αναμένεται να περιορίσουν την απώλεια μεριδίου αγοράς του παιχνιδιού.

* Στην Πολωνία, η Intralot απέκτησε τον έλεγχο της Totolotek, εταιρία διαχείρισης και λειτουργίας αθλητικού προκαθορισμένου στοιχήματος στην Πολωνία, η οποία με ένα δίκτυο 400 περίπου πρακτορείων έχει μερίδιο αγοράς περίπου 33%. Η απόκτηση της Totolotek καθιστά την Intralot πρωταγωνιστή στην Πολωνία, μια χώρα με πληθυσμό 40 εκατ., χαμηλή κατά κεφαλήν δαπάνη σε παιχνίδια στοιχημάτων και σημαντικά περιθώρια εξέλιξης. Σύντομα θα ξεκινήσει η επέκταση του δικτύου πωλήσεων και η αναβάθμιση της τεχνολογικής υποδομής της επιχείρησης.



* Στην Αίγυπτο, η Intralot υπέγραψε με τα Αιγυπτιακά Ταχυδρομεία συμφωνία αναφορικά με την ανάπτυξη ενός σύγχρονου εθνικού δικτύου παροχής υπηρεσιών και οργάνωσης παιχνιδιών. Τα Αιγυπτιακά Ταχυδρομεία σήμερα διαθέτουν πάνω από 3.400 υποκαταστήματα σε όλη την αιγυπτιακή επικράτεια, ενώ συνδυάζουν την ταχυδρομική δραστηριότητα με αυτήν των τραπεζικών οργανισμών, μέσω του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου, αφού διαθέτουν 12 εκατομμύρια ενεργούς λογαριασμούς, μερίδιο πλέον του 50% της αιγυπτιακής αγοράς.

* Στο Ισραήλ, η Intralot υπέγραψε σύμβαση με τον κρατικό οργανισμό τυχερών παιχνιδιών Mifal Hapayis για τον σχεδιασμό, ανάπτυξη, προμήθεια και συντήρηση του νέου διαδραστικού συστήματος του οργανισμού ”E-Pais”. Το σύστημα θα ξεκινήσει στο α΄ τρίμηνο του 2006 με τη βασική πλατφόρμα διεξαγωγής των υπαρχόντων τυχερών παιχνιδιών μέσω Internet, ενώ μελλοντικά αναμένεται η εισαγωγή παιχνιδιών νέας γενιάς (gaming content) και άλλων μέσων (κινητή τηλεφωνία, διαδραστική τηλεόραση) σε συνεργασία με την Intralot.

---- Οι πρώτες αντιδράσεις των αναλυτών

Σύμφωνα με το πρωινό report της Marfin Analysis, αν και η εταιρία ωφελήθηκε για πρώτη φορά από την ενοποίηση των δραστηριοτήτων της στη Μάλτα και την Τουρκία, εμφάνισε σημαντική κάμψη των εσόδων στο ”Πάμε Στοίχημα”, της τάξης του 32%, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Όπως αναφέρει σε ξεχωριστό της report η HSBC, τα μεγέθη της Intralot δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα με τα περσινά, καθώς η εταιρία ενοποίησε την τουρκική κατά 73% θυγατρική της Inteltek και τη μαλτέζικη Maltco.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι οι δύο αυτές εταιρίες συνεισέφεραν στις πωλήσεις του ομίλου περίπου 71 εκατ. ευρώ.

Για το μέλλον και έως τον Ιανουάριο του 2007, η HSBC εκτιμά πως η Intralot έχει τη θέση ώστε να επωφεληθεί από τις σχεδιαζόμενες με τον ΟΠΑΠ δράσεις για να αναζωογονηθεί το Στοίχημα. Όπως αναφέρει διατηρεί τη σύσταση ”underweight” και τη θεωρητική τιμή στόχο των 11,5 ευρώ.

Η Π&Κ στο πρωινό της report επισημαίνει τα καλύτερα περιθώρια λειτουργικού κέρδους της Intralot, που όμως, όπως αναφέρει, αντισταθμίζονται από τις υψηλές μειοψηφίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v