Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα αποτελέσματα της αναδιάθρωσης της RomTelecom

Η αύξηση του δείκτη παραγωγικότητας και η μείωση του αριθμού των εργαζομένων ήταν κάποια από τα θετικά αποτελέσματα της αναδιάρθρωσης της RomTelecom που ξεκίνησε το α’ εξάμηνο του 2003, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διεθύνων σύμβουλος της ρουμανικής θυγατρικής του ΟΤΕ.

Τα αποτελέσματα της αναδιάθρωσης της RomTelecom
Η αύξηση του δείκτη παραγωγικότητας και η μείωση του αριθμού των εργαζομένων ήταν κάποια από τα θετικά αποτελέσματα της αναδιάρθρωσης της RomTelecom που ξεκίνησε το α’ εξάμηνο του 2003, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διεθύνων σύμβουλος της ρουμανικής θυγατρικής του ΟΤΕ.

Αναλυτικότερα, στις θετικές επιπτώσεις αναφέρθηκαν τα εξής:

* Ο δείκτης παραγωγικότητας της εταιρίας στα τέλη Ιουνίου 2005 σημείωσε αύξηση 72% και ανήλθε στις 275 συνδέσεις ανά υπάλληλο, από 160 στα τέλη Ιουνίου του 2003, οπότε ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος αναδιάρθρωσης.

* Αντίστοιχα, ο αριθμός των εργαζομένων μειώθηκε σε 15.242 στα τέλη Ιουνίου 2005 από 26.704 τον Ιούνιο του 2003.

* Τα καθαρά κέρδη παρουσίασαν εντυπωσιακή άνοδο, σύμφωνα με τα US GAAP, και ανήλθαν σε 103,7 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2005 έναντι ζημιών ύψους 26,6 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2003.

* Η υλοποίηση διαφόρων έργων, όπως το νέο σύστημα τιμολόγησης που λειτούργησε τον Ιούλιο του 2005, εξελίσσεται σύμφωνα με το επιχειρησιακό πλάνο. Παράλληλα, όσον αφορά στην τεχνολογική υποδομή, ολοκληρώνεται η αντικατάσταση των τελευταίων αναλογικών συνδέσεων στη χώρα και προωθείται η παροχή νέων υπηρεσιών, όπως το ADSL που παρουσιάστηκε τελευταία.

Εξάλλου, το τελευταίο αναλογικό τηλεφωνικό κέντρο του Βουκουρεστίου απενεργοποίησε σήμερα συμβολικά ο υπουργός Τεχνολογίας και Επικοινωνιών της Ρουμανίας, κ. Zolt Nagy, σε σχετική εκδήλωση για την αναβάθμιση του δικτύου κορμού της RomTelecom.

Από την αναβάθμιση στο δίκτυο κορμού επωφελούνται περίπου 800.000 συνδρομητές της RomTelecom στο Βουκουρέστι.

Ο διευθύνων σύμβουλος της RomΤelecom, κ. James Hubley, υποσχέθηκε τη συνέχιση του προγράμματος επενδύσεων εκ μέρους της RomTelecom. ”Μέσα στα επόμενα χρόνια η RomTelecom θα επενδύσει περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ για να δημιουργήσει ένα εθνικό δίκτυο νέας γενιάς, με τη χρήση συγχρόνων τεχνολογιών δικτύου, που θα επιτρέπει στην RomTelecom να προσφέρει ευρυζωνικές υπηρεσίες, όπως η μόνιμη και σε πολύ υψηλές ταχύτητες σύνδεση στο Ιnternet, και υπηρεσίες περιεχομένου όπως το Video on Demand και το online gaming”, είπε ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Παναγής Βουρλούμης, δήλωσε σχετικά: ”Είμαι πεπεισμένος ότι οι εξαιρετικές επιδόσεις που παρουσιάζει στις μέρες μας η RomTelecom, καθώς και η εποικοδομητική συνεργασία με την κυβέρνηση της Ρουμανίας αποτελούν στερεά θεμέλια για την εδραίωση και διεύρυνση της παρουσίας του ομίλου ΟΤΕ στη χώρα. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλουν τόσο η επερχόμενη εισαγωγή της RomTelecom στο χρηματιστήριο όσο και η ανάδειξη της CosmoRom, η οποία έχει πλέον περιέλθει στην Cosmote κατά 70% και αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για την Cosmote, τον ΟΤΕ αλλά και γενικότερα τον όμιλο στην πολύ σημαντική αγορά της Ρουμανίας. Υπό αυτό το πρίσμα, το Δ.Σ. της μητρικής εταιρίας, συνεδριάζοντας χτες στο Βουκουρέστι, είχε την ευκαιρία να αποκτήσει πρωτογενή ενημέρωση για τα παραπάνω θέματα”.

Ο υπουργός Τεχνολογίας και Επικοινωνιών χαιρέτισε τις επενδύσεις της θυγατρικής του ΟΤΕ, τονίζοντας ότι η ανάπτυξη ψηφιακών τεχνολογιών δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της RomΤelecom και την προσφορά νέων τεχνολογιών, όπως οι ευρυζωνικές συνδέσεις Internet, καθώς και η δυνατότητα να χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα το τηλέφωνο, το fax και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής για την ταχύτατη μεταφορά δεδομένων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v