Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profile: Συνεργασία με την Ολλανδική NetEconomy

Στρατηγική συνεργασία με την Ολλανδική εταιρεία NetEconomy επεκτείνοντας έτσι τις δραστηριότητές της και στον χώρο του Anti-Money Laundering, Fraud Detection και Market Abuse Prevention, ανακοίνωσε η Profile.

Profile: Συνεργασία με την Ολλανδική NetEconomy
Στρατηγική συνεργασία με την Ολλανδική εταιρεία NetEconomy επεκτείνοντας έτσι τις δραστηριότητές της και στον χώρο του Anti-Money Laundering, Fraud Detection και Market Abuse Prevention, ανακοίνωσε η Profile.



Η ΝetEconomy ιδρύθηκε το 1993 και είναι αναγνωρισμένη ηγέτης στο real-time enterprise risk monitoring και στις αυτοματοποιημένες λύσεις για την πρόληψη και ανίχνευση οικονομικών εγκλημάτων στο χρηματοοικονομικό τομέα και τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, αναγνωρίζοντας την ανάγκη των πελατών της για μια αξιόπιστη και ευέλικτη λύση που θα τους επιτρέπει να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τους κινδύνους ηλεκτρονικής απάτης, η Profile επέλεξε την NetEconomy και την λύση ERASE Financial Crime Suite, ως την πλέον ολοκληρωμένη για την ανίχνευση παράνομων ενεργειών που έχουν σχέση με την διακίνηση υπόπτου προέλευσης κεφαλαίων (money laundering), την πρόληψη της απάτης (fraud prevention), την καταστρατήγηση του κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας του Χρηματοπιστωτικού και του Χρηματιστηριακού συστήματος (market abuse) καθώς και την εσωτερική διαφθορά (Ιnternal Fraud).

Το ERASE είναι μια ολοκληρωμένη Λύση που υποστηρίζει κατ’ αρχήν την διαδικασία ΚΥC (Know Your Customer), αφ’ ενός υποστηρίζοντας την προσπέλαση όλων των σχετικών διεθνών Βάσεων Δεδομένων, αλλά και επιτρέποντας στον Οργανισμό /Χρήστη να δημιουργήσει και την δική του Βάση Δεδομένων ανεπιθύμητων πελατών.

Ταυτόχρονα, παρακολουθεί όλες τις οικονομικές συναλλαγές όπως για παράδειγμα, τις καταθέσεις μετρητών και επιταγών, τα εμβάσματα, τις εσωτερικές οικονομικές συναλλαγές και πράξεις και γενικά όλες τις πράξεις που έχουν να κάνουν με την διακίνηση κεφαλαίων.

Επίσης, στηριζόμενο σε μοντέλα ελέγχου, εξαιρετικά υψηλής- σε σχέση με τα ανταγωνιστικά προϊόντα- αξιοπιστίας, προειδοποιεί τους εξουσιοδοτημένους χρήστες για την εμφάνιση υπόπτων συναλλαγών.

Σημειώνεται στην ανακοίνωση, ότι οι ύποπτες συναλλαγές εντάσσονται στο Περιβάλλον Αξιολόγησης Ύποπτων Συναλλαγών (Case Management), όπου με την βοήθεια τεχνικών ελέγχου προηγμένων προδιαγραφών και μέσα από παραμετρικά καθοριζόμενες διαδικασίες (Work Flow Management), ελέγχεται η κάθε περίπτωση και τελικά συντάσσεται η κατάλληλη αναφορά για τα αποτελέσματα του ελέγχου, με τη σχετική τεκμηρίωση.

Το ισχυρό και ίσως μοναδικό στοιχείο της Λύσης ERASE, είναι το ότι, χάρις στο SAM -μια ”μηχανή” παρακολούθησης ύποπτων ενεργειών επόμενης γενιάς - που έχει ενσωματωθεί στο ERASE, αποτρέπει και ανιχνεύει αποτελεσματικά μια σειρά οικονομικών εγκληματικών ενεργειών χωρίς την χρήση ξεχωριστών εργαλείων για κάθε διαφορετικό τομέα παράνομης δράσης.

Με αυτή την ενοποιημένη προσέγγιση, τα χρηματοοικονομικά ιδρύματα πέρα από το ότι επωφελούνται από την βελτιωμένη λειτουργικότητα, την μείωση κόστους και την πρόληψη των κινδύνων, επιτυγχάνουν και οικονομίες μεγέθους όσον αφορά στις επενδύσεις που πρέπει να κάνουν στο τομέα του ΑMLF.

Η NetEconomy πάντα πρωτοπορώντας στον χώρο της, πρόσφατα ανακοίνωσε, στα πλαίσια της διεθνούς Έκθεσης SIBOS στην Κοπεγχάγη, την διάθεση του υποσυστήματος Market Abuse, για την πρόληψη και καταπολέμηση της κατάχρησης αγοράς και την εποπτεία των χρηματιστηριακών συναλλαγών, όπως προδιαγράφεται στην νέα Ευρωπαϊκή οδηγία Market Abuse Directive, που έχει ενσωματωθεί και στο ελληνικό δίκαιο.

Η λύση αυτή απευθύνεται σε όλους τους οργανισμούς που εκτελούν χρηματιστηριακές συναλλαγές όπως τράπεζες, χρηματιστηριακές εταιρείες, αμοιβαία κεφάλαια, εταιρείες επενδύσεων, εισηγμένες εταιρείες και εκδότριες εταιρικών ομολόγων, καθώς και τις εποπτικές αρχές.

Μεταξύ των τραπεζών που χρησιμοποιούν την λύση ΕRASE συγκαταλέγονται οι ING Bank (υιοθετημένο προϊόν για όλες τις χώρες του κόσμου), Abbey, Citizens Bank, Nationwide, Mauritius Commercial Bank κλπ. Η NetEconomy διαθέτει περισσότερες από 35 εν λειτουργία εγκαταστάσεις σε τράπεζες και χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, ενώ παρέχει και ASP risk and fraud υπηρεσίες σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη.

Το 2003 η Microsoft επέλεξε την εταιρεία ως leading software vendor για λύσεις AML σε χρηματοοικονομικά ιδρύματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v