Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκίνησε το IPO της EFG International (update)

Με το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών σήμερα 22 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι διαδικασίες για την εισαγωγή της EFG International, στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης. Το εύρος τιμών ορίστηκε μεταξύ 34 και 41 ελβετικά φράγκα, ενώ ο τραπεζικός κολοσσός θα διαθέσει έως 42.170.500 νέες μετοχές.

Ξεκίνησε το IPO της EFG International (update)
Με το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών σήμερα 22 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι διαδικασίες για την εισαγωγή της EFG International, στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης.

Το εύρος τιμών ορίστηκε μεταξύ 34 και 41 ελβετικά φράγκα, ενώ ο τραπεζικός κολοσσός θα διαθέσει έως 42.170.500 νέες μετοχές. Εξ αυτών θα διατεθούν 36.670.000, ενώ ο ανάδοχος ”επιφυλάσσεται” να διαθέσει σε θεσμικούς επενδυτές έως 5.500.500 νέες μετοχές σε θεσμικούς επενδυτές.

Η EFG θα αντλήσει μεταξύ 1,43 δισ. και 1,72 δισ. ελβετικά φράγκα. Η ελεύθερη διασπορά αναμένεται να διαμορφωθεί στο 27,71%, ενώ το βιβλίο προσφορών κλείνει στις 6 Οκτωβρίου.

Το IPO αποτελείται από δημόσια προσφορά στην Ελβετία, private placement στις ΗΠΑ αλλά και παγκόσμια.

Κοινοί ανάδοχοι της έκδοσης ορίστηκαν η Credit Suisse First Boston, η Lehman Brothers και η Merril Lynch, ενώ μεταξύ των υπολοίπων αναδόχων συγκαταλέγονται η EFG Bank και η ΕFG Eurobank Securities.

H EFG International αποτελεί την holding company της EFG Private Bank και ανήκει στο EFG Group.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v