Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Notos Com: Ομολογιακά δάνεια 25 εκατ. ευρώ

Τη σύναψη δύο ομολογιακών δανείων συνολικού ύψους έως 25 εκατ. ευρώ, με στόχο την αναδιάρθρωση του δανεισμού αλλά και την απορρόφηση της Αιακός, αποφάσισε η χθεσινή (20 Σεπτεμβρίου) έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Notos Com.

Notos Com: Ομολογιακά δάνεια 25 εκατ. ευρώ
Τη σύναψη δύο ομολογιακών δανείων συνολικού ύψους έως 25 εκατ. ευρώ, αλλά και την απορρόφηση της Αιακός αποφάσισε η χθεσινή (20 Σεπτεμβρίου) έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Notos Com.

Στόχος των ομολογιακών δανείων (τριετούς διάρκειας) είναι η αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρίας. Τα δάνεια είναι επιτοκίου Euribor + 1,15% με την Εμπορική Τράπεζα μέχρι ποσού 15 εκατ. ευρώ και την EFG Eurobank Ergasias μέχρι ποσού 10 εκατ. ευρώ

Σε ό,τι αφορά την απορρόφηση της Αιακός, οι μέτοχοι της Notos Com αποφάσισαν την αύξηση του µετοχικού κεφαλαίου αφενός κατά 5.790.097,74 ευρώ, με εισφορά του μετοχικού κεφαλαίου (αφαιρουμένης της συμμετοχής της εταιρίας) της Αιακός και αλλαγή της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 04,2 ευρώ, σε 0,487865 ευρώ, και αφετέρου κατά ευρώ 862.600,98 με κεφαλαιοποίηση εκτάκτων αποθεματικών της εταιρίας λόγω στρογγυλοποίησης της ονομαστικής αξίας της μετοχής της από 0,487865 ευρώ σε 0,50 ευρώ.

Σημειώνεται πως η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει στην Αιακός με 49%, ενώ με την ολοκλήρωση της απορρόφησης θα κατέχει το 3,2% της Notos Com.

Σχολιάζοντας την απορρόφηση της Αιακός, η Marfin Analysis σημειώνει πως ήταν αναμενόμενη, συμπληρώνοντας ότι αναμένεται να αποφέρει φορολογικά οφέλη στα αποτελέσματα του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v