Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Motor Oil: Η Aramco πωλεί το 41,9% (update)

Ο όμιλος Aramco μεταβίβασε στη Motor Oil Holdings (συμφερόντων ομίλου Βαρδινογιάννη) το σύνολο της συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης Motor Oil, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση στο Χ.Α.

Motor Oil: Η Aramco πωλεί το 41,9% (update)
Ο όμιλος Aramco μεταβίβασε στη Motor Oil Holdings (συμφερόντων ομίλου Βαρδινογιάννη) το σύνολο της συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης Motor Oil, ήτοι ποσοστό 41,9%, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση στο Χ.Α.

Εξάλλου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ξεκίνησε το απόγευμα στο Λονδίνο placement -με τη διαδικασία του accelerated book building- για τη διάθεση σε θεσμικούς επενδυτές ποσοστού έως 16,4% των μετοχών.

Συντονιστές αναδόχοι του placement έχουν αναλάβει η Citigroup και η θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας στο Λονδίνο.

Ειδικότερα, η Motor Oil (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε. γνωστοποιεί ότι η εταιρεία-μέτοχός της με την επωνυμία Motor Oil Holdings S.A. προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

”Μετά από πρόταση της Aramco Overseas Company B.V, η Motor Oil Holdings S.A. με την από 15 Σεπτεμβρίου 2005 επιστολή της συμφώνησε, κατ’ ενάσκηση του δικαιώματος προτίμησης που είχε, να αγοράσει από την Aramco Overseas Company B.V. τις μετοχές που αυτή κατέχει στην εδρεύουσα στο Jersey, του Ηνωμένου Βασιλείου, εταιρεία με την επωνυμία Petroventure Holdings Limited, καθώς επίσης και το σύνολο των μετοχών της επίσης εδρευούσης στο Jersey εταιρείας με την επωνυμία Petroshares Limited”.

Αναφορικά με τη μετοχική σύνθεση της Motor Oil Hellas, η άμεση συμμετοχή της Aramco Overseas Company ανέρχεται στο 16,4%, της Petroventure Holdings LTD στο 51% και της Motor Oil Holdings στο 16,4%.

Το υπόλοιπο ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της Motor Oil Hellas, ήτοι 16,2%, βρίσκεται σε ελεύθερη διασπορά.

Μέτοχοι της Petroventure Holdings LTD είναι οι εταιρίες Motor Οil Holdings και Aramco Overseas Company με ποσοστό 50% η κάθε μία.

Ήτοι, πριν από τη μεταβίβαση ο όμιλος Βαρδινογιάννη και η Aramco ήλεγχαν ισομερώς από 41,9% της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v