Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Τηρούνται τα ασυμβίβαστα στο ”Στοίχημα”

Τη σταδιακή εισαγωγή ελληνικών αγώνων ποδοσφαίρου στο ”Πάμε Στοίχημα” με την τήρηση όλων των ασυμβιβάστων που ισχύουν, ανακοίνωσαν οι υπουργοί Γ. Αλογοσκούφης και Γ. Ορφανός. Το ασυμβίβαστο αφορά σε όσους μετέχουν - κατ’ οιονδήποτε τρόπο - στο μετοχικό κεφάλαιο εταιριών διαχείρισης, τους συγγενείς έως δευτέρου βαθμού και τις συζύγους αυτών.

ΟΠΑΠ: Τηρούνται τα ασυμβίβαστα στο ”Στοίχημα”
της Έλενας Λάσκαρη

Τη σταδιακή εισαγωγή αγώνων ελληνικών διοργανώσεων στο ”Πάμε Στοίχημα” με την τήρηση όλων των ασυμβιβάστων που ισχύουν ανακοίνωσαν ο υπουργός οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Ορφανός.

Το σχέδιο του κανονισμού θα είναι έτοιμο σε 15 ημέρες και αμέσως μετά, όπως είπε ο υπουργός οικονομίας, θα ξεκινήσει η σταδιακή εισαγωγή των ομάδων.

Ειδικότερα, απαγορεύεται να μετέχουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε ομάδες ελληνικών διοργανώσεων όσοι συμμετέχουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στο μετοχικό κεφάλαιο ή στα όργανα διοίκησης εταιρειών διαχειριστών ή διοργανωτών ”Παιχνιδιών Στοιχημάτων Προκαθορισμένης Απόδοσης”, καθώς και οι σύζυγοι και συγγενείς τους έως δευτέρου βαθμού.

”Αυτή είναι η απόφαση, το ασυμβίβαστο είναι απόλυτο. Δεν υπάρχουν ”παράθυρα””, είπε ο κ. Αλογοσκούφης.

”Ο Ολυμπιακός δεν θα μπει ποτέ”, ερωτήθη ο υπουργός οικονομίας και απάντησε ότι τη διοργάνωση του Στοιχήματος μετά τη λήξη της υφιστάμενης σύμβασης με την Intralot θα αναλάβει θυγατρική του ΟΠΑΠ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στη συνέχεια και ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να μετάσχει.

”Είναι στη διακριτική ευχέρεια των ομάδων, αν θεωρούν ότι τις ενοχλούν τα ασυμβίβαστα, να πάρουν όλα τα μέτρα εκείνα ώστε να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς”, τόνισε ο υπουργός οικονομίας.

--- Ο διάλογος Αλογοσκούφη - Ορφανού με τους δημοσιογράφους

Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ: Είχαμε μια σύσκεψη με τον υφυπουργό Πολιτισμού, τον κ. Ορφανό, με θέμα την υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για τη σταδιακή εισαγωγή των αγώνων ελληνικών διοργανώσεων στο ”Στοίχημα”. Αυτό που έχουμε να πούμε μετά τη σύσκεψη είναι ότι το σχέδιο των κανονισμών για τη σταδιακή εισαγωγή αγώνων ελληνικών διοργανώσεων θα είναι έτοιμο σε δεκαπέντε μέρες, οπότε αμέσως μετά μπορεί να γίνει η σταδιακή εισαγωγή των αγώνων, με τον τρόπο που είχαμε προσδιορίσει και πριν από τη τελευταία αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ.

Η κυβέρνηση, λοιπόν, υλοποιεί τη δέσμευσή της για σταδιακή εισαγωγή των ελληνικών διοργανώσεων στο ”Στοίχημα” σε συνδυασμό με αγώνες ξένων διοργανώσεων. Αυτή ήταν η δέσμευση. Η σταδιακή αυτή εισαγωγή θα γίνει με την τήρηση όλων των προϋποθέσεων και όλων των ασυμβιβάστων, για τα οποία έχουμε δεσμευτεί στο παρελθόν.

Ειδικότερα, απαγορεύεται να μετέχουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε ομάδες ελληνικών διοργανώσεων όσοι συμμετέχουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στο μετοχικό κεφάλαιο ή στα όργανα διοίκησης εταιρειών διαχειριστών ή διοργανωτών ”Παιχνιδιών Στοιχημάτων Προκαθορισμένης Απόδοσης”, καθώς και οι σύζυγοι και συγγενείς τους έως δευτέρου βαθμού.

Αυτή είναι η απόφαση, το ασυμβίβαστο είναι απόλυτο. Δεν υπάρχουν ”παράθυρα” και με αυτό τον τρόπο υλοποιούνται όλες οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης και για τη σταδιακή εισαγωγή αλλά και για την τήρηση των ασυμβιβάστων.

Γ. ΟΡΦΑΝΟΣ: Από τη δική μου πλευρά, απλώς θα ήθελα να επαναλάβω τα τρία κυρίαρχα στοιχεία που θα συμπεριληφθούν στον κανονισμό: Το ένα είναι η δέσμευση ότι το επόμενο δεκαπενθήμερο θα έχουμε την τελική μορφή των κανονισμών, το δεύτερο ότι η εισαγωγή των αγώνων των ελληνικών πρωταθλημάτων θα είναι σταδιακή και το τρίτο ότι ισχύει το απόλυτο ασυμβίβαστο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτό σημαίνει κ. Υπουργέ ότι ο Ολυμπιακός λόγω ασυμβιβάστου δεν θα μπει ποτέ;

Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ: Κοιτάξτε, όπως γνωρίζετε, μετά το πέρας της παρούσας σύμβασης, την διοργάνωση του ”Στοιχήματος” αναλαμβάνει μια θυγατρική εταιρία του ΟΠΑΠ. Το ασυμβίβαστο ισχύει για το μεσοδιάστημα αυτό. Σε κάθε περίπτωση, είναι στη διακριτική ευχέρεια των ομάδων, αν θεωρούν ότι τις ενοχλούν τα ασυμβίβαστα, να πάρουν όλα τα μέτρα εκείνα ώστε να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πότε ακριβώς θα γίνει η ένταξη των ελληνικών αγώνων στο ”Στοίχημα”; Λέτε ότι οι κανονισμοί θα εγκριθούν σε ένα δεκαπενθήμερο. Γνωρίζουμε για την ένταξη;

Γ. ΟΡΦΑΝΟΣ: Η ενεργοποίηση θα είναι άμεση. Μετά την υπογραφή των κανονισμών, η ΟΠΑΠ Α.Ε. και η εταιρία που διαχειρίζεται το ”Στοίχημα” έχουν την ευχέρεια να προχωρήσουν στην εισαγωγή αγώνων ελληνικών πρωταθλημάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v