Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: ”Ουδέν όφελος από μπλόκο ΕΕ σε εθελουσία”

”Μια ή άλλη” χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης την ωφέλεια που θα προκύψει από την εθελουσία έξοδο στον ΟΤΕ, εφόσον η Κομισιόν δεν επιτρέψει στο ελληνικό δημόσιο να χρηματοδοτήσει την σχετική συμφωνία. Τι δήλωσε για τις σχέσεις με Intracom σε Ελλάδα, τις εξελίξεις σε Cosmorom και Armentel. Πρόβλεψη για ζημιογόνα χρήση το 2005.

ΟΤΕ: ”Ουδέν όφελος από μπλόκο ΕΕ σε εθελουσία”
του Σταμάτη Ζαχαρού

”Μια ή άλλη” χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης την ωφέλεια που θα προκύψει από την εθελουσία έξοδο στον ΟΤΕ, εφόσον η Κομισιόν δεν επιτρέψει στο ελληνικό δημόσιο να χρηματοδοτήσει την εθελουσία έξοδο.

Ο κ. Βουρλούμης ερωτηθείς για το θέμα είπε ότι η ΕΕ μπορεί να ανοίξει φάκελο για την εθελουσία αυτεπάγγελτα, συμπληρώνοντας πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για το εάν θα επιτραπεί στο δημόσιο να δώσει το 4% των μετοχών που κατέχει στον ΟΤΕ ως ”προίκα” στο ταμείο ΤΑΠ-ΟΤΕ.

Μέχρι στιγμής πάντως έχουν συμπληρωθεί περισσότερες από 1.800 αιτήσεις, γεγονός που κάνει το διοίκηση του Οργανισμού να εκτιμά ότι το τουλάχιστον 70% των δικαιούχων θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου.

Το συνολικό κόστος του εγχειρήματος θα ανέλθει στην περίπτωση αυτή σε 1 δισ. ευρώ.

Όποιο πάντως και να είναι το ποσό που θα πληρώσει ο ΟΤΕ ο κ. Βουρλούμης δήλωσε ότι θα επιβαρύνει τον φετινό προϋπολογισμό στο σύνολο του, ενώ έδωσε και μια εικόνα πως θα κινηθούν τα μεγέθη για το β΄ εξάμηνο.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι στο β΄ εξάμηνο τα οικονομικά μεγέθη του οργανισμού θα κινηθούν ανάλογα με εκείνα του α΄ εξαμήνου. Συνολικά ο ΟΤΕ, τόνισε ο κ. Βουρλούμης, θα παρουσιάσει μια μεγάλη ζημία κατά την τρέχουσα χρήση και φυσικά δεν θα διανείμει μέρισμα

Σε ό,τι αφορά την ”ασυμβίβαστη” ιδιότητα της Intracom ως προμηθευτή και ανταγωνιστή του ΟΤΕ ο κ. Βουρλούμης δήλωσε ότι ”δεν μπορούμε να μην προχωρήσουμε στην ανανέωση της σύμβασης για τη συντήρηση του δικτύου όμως κάτι ανάλογο δεν έγινε στο τελευταίο ΔΣ καθώς τα μέλη του ζήτησαν, όπως είναι λογικό, να επανεξεταστεί η σύμβαση για να συμπεριληφθούν κάποιοι όροι εμπιστευτικότητας”.

Ερωτηθείς για την Cosmorom δήλωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν 4 Διοικητικά Συμβούλια στο Βουκουρέστι (των εταιριών ΟΤΕ, Cosmote, Romtelecom, Cosmorom) με στόχο την καλύτερη ενημέρωση για την λήψη αποφάσεων αναφορικά με την είσοδο της Romtelecom στο ΧΑ του Βουκουρεστίου, που τοποθετείται χρονικά στο α΄ εξάμηνο του 2006, αλλά και το ”επανλανσάρισμα” της Cosmorom στο τέλος του 2005.

Αναφορικά με την επένδυση στην Αρμενία ο κ. Βουρλούμης παραδέχθηκε ότι έχουν γίνει αρκετές πρόσφορες για την εξαγορά της εταιρίας αλλά ακόμη δεν σκέπτονται την πώληση αφού θεωρούν ότι η αξία της εταιρίας θα ενισχυθεί περαιτέρω.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v