Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Αντλησε 750 εκατ. ευρώ για το ομολογιακό

Στα 750 εκατ. ευρώ ανήλθε το ποσό που άντλησε η Εθνική για το ομολογιακό μειωμένης εξασφάλισης που εξέδωσε, το οποίο καλύφθηκε κατά 50% από έλληνες και κατά 50% από ξένους θεσμικούς. Το δάνειο είναι 10ετούς διάρκειας με δυνατότητα αποπληρωμής τα 5 χρόνια, ενώ η απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,25%.

Εθνική: Αντλησε 750 εκατ. ευρώ  για το ομολογιακό
Στα 750 εκατ. ευρώ ανήλθε τελικά το ποσό που άντλησε η Εθνική Τράπεζα για το ομολογιακό δάνειο μειωμένης εξασφάλισης που εξέδωσε.

Πηγές της Εθνικής χαρακτήρισαν την εξέλιξη ως μεγάλη επιτυχία, καθώς η τεράστια ζήτηση που σημειώθηκε δείχνει την εμπιστοσύνη για τις προοπτικές της Εθνικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτυχής κάλυψη του ομολογιακού δανείου και η εισροή 750 εκατ. ευρώ στα ταμεία της, ενισχύει έτι περαιτέρω την κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας τουλάχιστον κατά 2,5%.

Το ομολογιακό καλύφθηκε κατά 50% από έλληνες θεσμικούς και κατά 50% από ξένους. Η ζήτηση, μάλιστα, ήταν τόσο μεγάλη, ώστε κάποια στιγμή και ενώ το spread είχε διαμορφωθεί σε 80 μονάδες βάσης πάνω από το Euribor, η συνολική ζήτηση έφτασε τα 900 εκατ. ευρώ. Από αυτά αντλήθηκαν τελικά τα 750 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το spread στην περίπτωση του τελευταίου ομολογιακού δανείου της Alpha Bank, ήταν 94 μονάδες βάσης από το Euribor, ενώ εκείνο του περασμένου Φεβρουαρίου ήταν 90 μονάδες βάσης.

Το δάνειο είναι 10ετούς διάρκειας με δυνατότητα αποπληρωμής τα 5 χρόνια, ενώ η απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,25%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v