Τέλος Νοεμβρίου οι προσφορές για CEC

Η προθεσμία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά της τέταρτης μεγαλύτερης ρουμανικής τράπεζας Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) πιθανόν να είναι το τέλος Νοεμβρίου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ρουμανίας Sebastian Vladescu την Τρίτη.

Τέλος Νοεμβρίου οι προσφορές για CEC
Η προθεσμία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά της τέταρτης μεγαλύτερης ρουμανικής τράπεζας Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) πιθανόν να είναι το τέλος Νοεμβρίου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ρουμανίας Sebastian Vladescu την Τρίτη, μεταδίδει το Reuters.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Ρουμανία προεπέλεξε οκτώ ξένες τράπεζες για την πώληση της CEC, ”της τράπεζας του λαού” επί κομμουνιστικού καθεστώτος, την οποία η Ρουμανία επιδιώκει να πωλήσει έως το τέλος του έτους στο πλαίσιο της οικονομικής της αναδιάρθρωσης ενόψει της ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) το 2007.

”Η πιθανή ημερομηνία για την υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών είναι η 28η Οκτωβρίου, εκτός και αν οι υποψήφιοι αγοραστές ζητήσουν παράταση”, δήλωσε ο κ. Vladescu στους δημοσιογράφους προσθέτοντας ότι ”θα αναμένουμε τις δεσμευτικές προσφορές ένα μήνα αργότερα”.

Οι τράπεζες που έχουν προεπιλεγεί είναι η γαλλοβελγική Dexia , η Εθνική και η EFG Eurobank , η γαλλική Societe Generale , οι αυστριακές Erste Bank και Raiffeisen , η ουγγρική OTP και η ιταλική BMPS.

Η CEC έχει μετοχικό κεφάλαιο 50,7 εκατ. δολάρια περίπου, 1.407 υποκαταστήματα στη χώρα, δύο εκατ. πελάτες και 9.000 προσωπικό. Το συνολικό ενεργητικό της διαμορφώθηκε στα 1,3 δις ευρώ περίπου το 2004.

Η ρουμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να πωλήσει ποσοστό 50% συν μία μετοχή έως 75% της CEC. Ποσοστό 9,9% θα διατεθεί σε ειδικό κρατικό ταμείο για την αποζημίωση αυτών, των οποίων οι περιουσίες δημεύτηκαν από το κομμουνιστικό καθεστώς, ενώ ποσοστό 5% θα δοθεί στους εργαζομένους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v