Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστολή Δ. Σιούφα προς ΔΕΗ για λίμνη Πλαστήρα

Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΔΕΗ Γιάννη Παλαιοκρασσά και το διευθύνοντα σύμβουλο Δημήτρη Μανιατάκη, με την οποία ζητά την αποκατάσταση της αλήθειας στο ιστορικό της κατασκευής της τεχνητής λίμνης Ταυρωπού.

Επιστολή Δ. Σιούφα προς ΔΕΗ για λίμνη Πλαστήρα
Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΔΕΗ Γιάννη Παλαιοκρασσά και το διευθύνοντα σύμβουλο Δημήτρη Μανιατάκη, με την οποία ζητά την αποκατάσταση της αλήθειας στο ιστορικό της κατασκευής της τεχνητής λίμνης Ταυρωπού, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Στην επιστολή αυτή ο κ. Σιούφας επισημαίνει ότι λείπει από τη σχετική εντοιχισμένη πλάκα το όνομα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, επί της πρωθυπουργίας του οποίου κατασκευάστηκε η λίμνη αυτή.

Η επιστολή του κ. Σιούφα προς τη διοίκηση της ΔΕΗ έχει ως εξής:

”Η ενημερωτική εντοιχισμένη πλάκα που υπάρχει στην τεχνητή λίμνη Ταυρωπού Καρδίτσας δεν αποδίδει την πραγματικότητα, καθώς αγνοεί το δημιουργό του φράγματος, της τεχνητής λίμνης και του υδροηλεκτρικού εργοστασίου, τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή. Θεωρώ ότι η αντικατάσταση της εντοιχισμένης πλάκας είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας.

Σας παραθέτω το περιεχόμενο της πλάκας όπως είναι τώρα (1) και με τις απαραίτητες διορθώσεις (2). Επίσης να ελεγχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της εταιρείας σας η ποσότητα του ηλεκτρικού ρεύματος που η τεχνητή λίμνη δύναται να προσφέρει στο εθνικό σύστημα της ΔΕΗ.

(1) Στη θέση αυτή ο στρατηγός Νικόλαος Πλαστήρας το έτος 1925 συνέλαβε την ιδέα της κατασκευής φράγματος για τη δημιουργία της τεχνητής λίμνης Ταυρωπού. Το έτος 1959 η έμπνευσις του Νικολάου Πλαστήρα έγινε πραγματικότης έξη χρόνια μετά τον θάνατό του. Από τότε η τεχνητή λίμνη δίνει κάθε χρόνο στο εθνικό σύστημα της ΔΕΗ τριακόσια εκατομμύρια κιλοβατώρες ηλεκτρικού ρεύματος και τα νερά της κάνουν ευφορώτερα δεκάδες χιλιάδες στρέμματα.

(2) Στη θέση αυτή ο στρατηγός Νικόλαος Πλαστήρας το έτος 1925 συνέλαβε την ιδέα της κατασκευής φράγματος για τη δημιουργία της τεχνητής λίμνης Ταυρωπού. Το έτος 1959 η έμπνευση του Νικολάου Πλαστήρα έγινε πραγματικότητα έξι χρόνια μετά τον θάνατό του, από τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Από τότε η τεχνητή λίμνη δίνει κάθε χρόνο στο εθνικό σύστημα της ΔΕΗ τριακόσια εκατομμύρια κιλοβατώρες ηλεκτρικού ρεύματος και τα νερά της κάνουν ευφορώτερα δεκάδες χιλιάδες στρέμματα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v