Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profile: Αύξηση κερδών ομίλου 18,8% στο εξάμηνο

Άνοδο της τάξης του 18,8% εμφάνισαν τα ενοποιημένα κέρδη της Profile για το εξάμηνο του έτους και διαμορφώθηκαν στα 413,7 χιλ. ευρώ, ενώ ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ήταν αυξημένος κατά 22,6%. Αυξημένα κατά 42,1% ήταν τα κέρδη προ φόρων της μητρικής.

Profile: Αύξηση κερδών ομίλου 18,8% στο εξάμηνο
Αυξημένα κατά 18,8% έως τα 413,7 χιλ. ευρώ ήταν τα ενοποιημένα κέρδη της Profile στο εξάμηνο.

Εξάλλου, σημαντική άνοδο των ενοποιημένων κερδών, προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), στα 908 χιλ. ευρώ παρουσίασε στο α’ εξάμηνο του τρέχοντος έτους ο όμιλος, καταγράφοντας αύξηση 47,6% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2004, ενώ σε αντίστοιχο ύψος προσδιορίστηκε και η αύξηση των EBITDA στα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων της μητρικής ανήλθαν σε 969 χιλ. ευρώ.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Profile ανήλθε στα 4,4 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 22,6%, ενώ για την μητρική προσδιορίστηκε σε 3,8 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας άνοδο κατά 10,6% σε σχέση με το εξάμηνο του 2004.

Η αύξηση του κύκλου εργασιών οφείλεται κατά μεγάλο μέρος στη σημαντική ενίσχυση του χαρτοφυλακίου πελατών της εταιρίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, για το α’ εξάμηνο εταιρίες όπως η Τράπεζα Πειραιώς, η Αγροτική Τράπεζα, η Alpha Bank, η Cosmote, η Τράπεζα Κύπρου, ο όμιλος ING, η Φοίνιξ Ασφαλιστική και η Εθνική Τράπεζα επέλεξαν και επέκτειναν τα προϊόντα της Profile στην κατηγορία του Financial Solutions.

Τα προ φόρων κέρδη της μητρικής διαμορφώθηκαν σε 559,5 χιλ. ευρώ, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 42,1% σε σχέση με το εξάμηνο του προηγούμενου έτους, καθώς το επενδυτικό σχέδιο της εταιρίας βρίσκεται στην τελική και περισσότερο ”έντονη” φάση του, με αποτέλεσμα την αύξηση των αποσβέσεων.

Τα μετά φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στα 222 χιλ. ευρώ σε ενοποιημένο επίπεδο, αυξημένα κατά 17,8 % σε σχέση με το εξάμηνο του 2004, ενώ για τη μητρική προσδιορίστηκαν σε 382 χιλ. ευρώ, με ποσοστιαία αύξηση 63%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Profile, μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της συγχώνευσης δύο θυγατρικών της και την εσωτερική αναδιάρθρωση των λειτουργιών στη μητρική εταιρία, εστιάζει πλέον στις λοιπές θυγατρικές, με στόχο την πλήρη ορθολογικοποίηση του ομίλου και των δραστηριοτήτων του.

Εξάλλου, στο αμέσως προσεχές διάστημα αναμένονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από τη συμμετοχή της εταιρίας σε σημαντικούς διαγωνισμούς έργων του Δημοσίου, αλλά και από τις συγκροτημένες ενέργειες που έχουν γίνει για την επέκταση των εργασιών της σε χώρες της ευρύτερης περιοχής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v