Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: Η εξέλιξη του SmartEyes στη ΔΕΘ

Το επόμενο βήμα στην ανάπτυξη του πρωτοποριακού ερευνητικού προγράμματος για άτομα με προβλήματα όρασης SmartEyes, παρουσίασε σήμερα η Cosmote στο περίπτερό της στην 70η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με την επίδειξη της λειτουργίας του διαδραστικού συστήματος φωνητικής επικοινωνίας.

Cosmote: Η εξέλιξη του SmartEyes στη ΔΕΘ
Tο επόμενο βήμα στην ανάπτυξη του πρωτοποριακού ερευνητικού προγράμματος για άτομα με προβλήματα όρασης SmartEyes, παρουσίασε σήμερα η Cosmote στο περίπτερό της στην 70η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με την επίδειξη της λειτουργίας του διαδραστικού συστήματος φωνητικής επικοινωνίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για πρώτη φορά, οι επισκέπτες του περιπτέρου της Cosmote (κτίριο 8, stand 6) θα έχουν τη δυνατότητα, μέσω ειδικού φορητού υπολογιστή smartphone, να παρακολουθήσουν σε οθόνη laptop τις λειτουργίες και τη χρήση του SmartEyes.

Συγκεκριμένα, μέσω ενός προηγμένου συστήματος φωνητικής επικοινωνίας, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν συγκεκριμένες εφαρμογές (π.χ. αποστολή μηνυμάτων, πραγματοποίηση κλήσεων, κτλ) ή ακόμη να ορίσουν διαδρομές και να παρακολουθήσουν στην οθόνη την αντίστοιχη πλοήγηση, λαμβάνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες προσανατολισμού μέσω ηχητικών μηνυμάτων.

Υπενθυμίζεται, ότι το SmartEyes αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα πλοήγησης για άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης, το οποίο επιτρέπει τον προσανατολισμό σε ένα αστικό περιβάλλον, ενημερώνοντας και καθοδηγώντας το χρήστη με ακρίβεια και ασφάλεια.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, μέσα στο 2006, εκατό χρήστες στην Αθήνα και πενήντα στη Θεσσαλονίκη θα ενταχθούν στην πιλοτική εφαρμογή του SmartEyes, ανοίγοντας το δρόμο της επικοινωνίας σε άτομα με αισθητηριακούς περιορισμούς και τοποθετώντας τα θεμέλια για ανάλογες πρωτοβουλίες και στο μέλλον.

Τονίζεται, πως το SmartEyes αναπτύσσεται από το Εργαστήριο Τηλεπικοινωνιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) με τη δυναμική υποστήριξη της COSMOTE -η οποία, ως Κύριος Χορηγός του εγχειρήματος, το έχει εντάξει στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ”Συμμετοχή” και δύο ακόμη εταιριών με σημαντική κοινωνική δράση, της Microsoft Ελλάς και της Geomatics.

Όπως δήλωσε σχετικά η διευθύντρια εταιρικών σχέσεων της Cosmote, κ. Μαριλένα Φατσέα: ”Με το πρόγραμμα SmartEyes παίρνει σάρκα και οστά το όραμά μας να κάνουμε την τεχνολογία προσιτή σε όλους και να φέρουμε τους ανθρώπους πιο κοντά. Αγκαλιάσαμε την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θεωρώντας καθήκον μας να συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, αλλά και να ενισχύσουμε την αξιόλογη ερευνητική προσπάθεια που πραγματοποιείται στη χώρα μας, ενώνοντας τις δυνάμεις μας με δυο σπουδαίες εταιρίες, τη Microsoft Ελλάς και τη Geomatics”.

Και πρόσθεσε: ”Νιώθουμε υπερήφανοι που, με την παρουσία της Cosmote στη φετινή ΔΕΘ, η Βόρεια Ελλάδα, πατρίδα του SmartEyes, θα μοιραστεί μαζί μας την εξέλιξη του πρότυπου αυτού τεχνολογικού εγχειρήματος”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v