Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόκκαλης: Μετατρέπεται σε Holding η Intracom

Η Intracom μετατρέπεται σε εταιρία Συμμετοχών και ιδρύει τρεις νέες εταιρίες, γνωστοποίησε η διοίκηση σε συνάντηση με θεσμικούς επενδυτές. ”Έχουμε στόχο να κατακτήσουμε μία σημαντική θέση στην αγορά σταθερής τηλεφωνίας και Internet, με έμφαση στην αναδυόμενη αγορά των ευρυζωνικών υπηρεσιών και των ενοποιημένων υπηρεσιών πληροφορικής και επικοινωνιών για επιχειρήσεις”, δήλωσε ο Σ. Κόκκαλης.

Κόκκαλης: Μετατρέπεται σε Holding η Intracom
Σε Εταιρία Συμμετοχών μετατρέπεται η Intracom, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε πριν από λίγο η διοίκηση σε παρουσίαση που έκανε σε θεσμικούς επενδυτές.

Ειδικότερα, συστήνει εταιρίες υπό τον έλεγχό της με αντικείμενο τις τηλεπικοινωνιακές λύσεις (telecom solutions), τα αμυντικά ηλεκτρονικά συστήματα (defense electronic systems) και την παροχή υπηρεσιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (IT services & telecom operations).

Παράλληλα, ο Σωκράτης Κόκκαλης άνοιξε για πρώτη φορά τα χαρτιά του αναφορικά με την επέκταση της Intracom στην αγορά παροχής υπηρεσιών.

”Έχουμε στόχο να κατακτήσουμε μία σημαντική θέση στην αγορά σταθερής τηλεφωνίας και Ιnternet με έμφαση στην αναδυόμενη αγορά των ευρυζωνικών υπηρεσιών και των ενοποιημένων υπηρεσιών πληροφορικής και επικοινωνιών για επιχειρήσεις, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ομίλου”.

Είναι ουσιαστικά η πρώτη φορά που ο κ. Κόκκαλης μιλά για τις ενέργειες του ομίλου στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, οι οποίες το καλοκαίρι αναστάτωσαν την αγορά τηλεπικοινωνιών.

Επιπλέον, ο κ. Κόκκαλης δήλωσε ότι ”ως πολυεθνικός όμιλος με βάση την Ελλάδα θα αναπτύξουμε σε ένα επόμενο στάδιο ανάλογη δραστηριότητα σε γειτονικές χώρες”, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά επέκταση στα Βαλκάνια.

Στη συνάντηση, η οποία διοργανώθηκε για την Ένωση Θεσμικών Επενδυτών στις εγκαταστάσεις της Intracom στην Παιανία, ο πρόεδρος του ομίλου κ. Σωκράτης Κόκκαλης και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Γεώργιος Δεληγιάννης ανέλυσαν τις πρόσφατες κινήσεις εξαγορών στην αγορά παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής του ομίλου. Η στρατηγική αυτή δίνει έμφαση στην παροχή υπηρεσιών τεχνολογίας, όπως είχε ήδη ανακοινωθεί από το 2004.

Η αγορά αυτή αποτελεί για την Intracom μία νέα ευκαιρία ανάπτυξης, με προοπτική υψηλής κερδοφορίας και επενδυτικών αποδόσεων. Πρόκειται για ένα χώρο όπου ο όμιλος έχει σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για να επιτύχει, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Στη συνάντηση έγινε εκτενής αναφορά σε ανάλογες κινήσεις διεθνών οίκων στο πλαίσιο της σύγκλισης των αγορών πληροφορικής και επικοινωνιών, καθώς και στις νέες τεχνολογικές δυνατότητες που δίνονται με την εξάπλωση του Internet και των ευρυζωνικών δικτύων.

Οι εξαγορές που πραγματοποιεί η Intracom εντάσσονται, όπως αναφέρθηκε, στο πλαίσιο μίας συγκροτημένης στρατηγικής του ομίλου για το μέλλον και αποτελούν μέρος ενός 5ετούς επιχειρηματικού σχεδίου, τα κύρια σημεία του οποίου θα παρουσιαστούν τον Ιανουάριο του ερχόμενου έτους.

Τα πλεονεκτήματα προέρχονται από τη βαθιά γνώση στον τομέα της τεχνολογίας τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, την πολύτιμη εμπειρία 30 χρόνων υποστήριξης μεγάλων πελατών εντός και εκτός Ελλάδος, το υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό που έχει ως ο μεγαλύτερος ιδιωτικός εργοδότης επιστημονικού προσωπικού στην Ελλάδα, καθώς και τις σημαντικές υποδομές που διαθέτει.

Η Intracom εδώ και χρόνια ξεχωρίζει ως ο κορυφαίος ιδιωτικός φορέας έρευνας & τεχνολογικής ανάπτυξης με βάση την Ελλάδα, με διεθνείς διακρίσεις σε πεδία όπως τα ευρυζωνικά συστήματα. Η τεχνογνωσία αυτή είναι το στοιχείο που διαφοροποιεί την Intracom στο νέο της εγχείρημα.

Στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της, η Intracom μετατρέπεται σε εταιρία συμμετοχών (holding) και συστήνει εταιρίες υπό τον έλεγχό της με αντικείμενο τις τηλεπικοινωνιακές λύσεις (telecom solutions), τα αμυντικά ηλεκτρονικά συστήματα (defense electronic systems) και την παροχή υπηρεσιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (IT services & telecom operations).

”Ως εταιρία συμμετοχών προσβλέπουμε σε μεγαλύτερη ευελιξία για την υλοποίηση των σχεδίων ανάπτυξης που έχουμε για καθεμία από τις διακριτές αγορές όπου πλέον δραστηριοποιούμαστε. Βελτιώνουμε ακόμη περισσότερο την εταιρική μας διακυβέρνηση, όπως είναι το χρέος μας απέναντι στους πελάτες, επενδυτές και συνεργάτες μας,” τόνισε ο κ. Δεληγιάννης.

Κλείνοντας ο πρόεδρος της Intracom, κ. Σ. Κόκκαλης, δήλωσε: ”Η φιλοσοφία μας ήταν και είναι να βλέπουμε μπροστά, να προβλέπουμε τις διεθνείς εξελίξεις και να πρωταγωνιστούμε σε αυτές. Αναγνωρίζουμε τις ευκαιρίες και δουλεύουμε σκληρά για να πετύχουμε την αποστολή μας. Να καθιερωθούμε ως μια ηγέτιδα δύναμη τεχνολογίας, διακρινόμενη ανάμεσα στις ισχυρότερες εταιρίες της ευρύτερης περιοχής”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v