Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΛΘ: Αμεσα η επέκταση της 6ης προβλήτας

Την εξεύρεση λύσης για τη χρηματοδότηση της επέκτασης της 6ης προβλήτας του ΟΛΘ ανακοίνωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

ΟΛΘ: Αμεσα η επέκταση της 6ης προβλήτας
Την εξεύρεση λύσης για τη χρηματοδότηση της επέκτασης της 6ης προβλήτας του ΟΛΘ ανακοίνωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ΔΕΘ, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου.

Τον κ. Κεφαλογιάννη υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της ΟΛΘ κ. Χρ. Κουτίτας, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Ι. Τσάρας και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας.



Ο κ. υπουργός συνοδευόταν από τον Γ.Γ. του υπουργείου κ. Ι. Τζωάννο και τον Γ.Γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Γ. Βλάχο, καθώς και από τον κεντρικό λιμενάρχη κ. Β. Τσέτουρα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα. Κατά τη διάρκειά της τέθηκαν θέματα που απασχολούν την εταιρία και αφορούν τα έργα λιμενικής υποδομής, η 6η προβλήτα, που επί σειρά ετών παραμένει στάσιμη λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, οι επιπτώσεις της υποθαλάσσιας αρτηρίας και τα αντισταθμίσματα που δίδονται στην ΟΛΘ, καθώς και άλλα ζητήματα σημαντικά για τη λειτουργία της εταιρίας.

Στη συνέχεια ο κ. υπουργός συναντήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο των Ναυτικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης, καθώς και με εκπροσώπους των εργαζομένων της εταιρίας, οι οποίοι εξέθεσαν τις απόψεις και τα αιτήματά τους αναφορικά με τα προβλήματα του κλάδου τους.

Ο κ. Κεφαλογιάννης, επί των θεμάτων που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ανέφερε ότι το Χρηματοδοτικό Πρωτόκολλο, που έχει υπογραφεί με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, θα δώσει τη δυνατότητα τόσο στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης όσο και στα υπόλοιπα λιμάνια της χώρας, τα οποία είναι ανώνυμες εταιρίες, να υλοποιήσουν το επενδυτικό τους πρόγραμμα, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία κατάθεσης ώριμων και τεκμηριωμένων τεχνικά και οικονομικά προτάσεων και από τις εταιρίες.

Ο κ. υπουργός σχετικά με την επέκταση της 6ης προβλήτας δήλωσε ότι έχει εξευρεθεί η λύση για τη χρηματοδότησή της και θα προχωρήσει άμεσα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v