Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MFG: Αναβλήθηκε η γ.σ. για την αύξηση κεφαλαίου

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα 9 Σεπτεμβρίου, α’ επαναληπτική γενική συνέλευση της Marfin Financial Group, με βασικό θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 400.000.000 ευρώ, λόγω ελλείψεως της απαιτούμενης από το νόμο και το καταστατικό απαρτίας.

MFG: Αναβλήθηκε η γ.σ. για την αύξηση κεφαλαίου
Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα 9 Σεπτεμβρίου, α’ επαναληπτική γενική συνέλευση της Marfin Financial Group, με βασικό θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 400.000.000 ευρώ, με την έκδοση 25.000.000 νέων μετοχών με τιμή διάθεσης 16 ευρώ ανά μετοχή (1 νέα για κάθε 1 παλαιά μετοχή), λόγω ελλείψεως της απαιτούμενης από το νόμο και το καταστατικό απαρτίας.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η α’ επαναληπτική γενική συνέλευση της Marfin Financial Group ματαιώθηκε λόγω ελλείψεως της απαιτούμενης από το νόμο και το Καταστατικό απαρτίας για τα θέματα 1 έως 5 της Ημερησίας Διατάξεως (για τα οποία απαιτείτο αυξημένη απαρτία), δεδομένου ότι παρίστατο νομίμως το 7,56% περίπου του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, ενώ αναβλήθηκε ομοφώνως και για τα θέματα 6 και 7 της Ημερησίας Διατάξεως (για τα οποία απαιτείτο απλή απαρτία).

Εντός των επομένων ημερών θα συνέλθει το Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο θα συγκαλέσει την Β’ Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας με μετρητά και τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού.

2. Λήψη απόφασης σχετικά με την κατάργηση ή μη του δικαιώματος προτιμήσεως των παλαιών μετόχων κατά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ως προς τις μετοχές που θα εκδοθούν και, σε περίπτωση κατάργησης, του τρόπου της διάθεσης των νέων μετοχών.

3. Καθορισμός της τιμής διάθεσης των νέων μετοχών. - Δικαίωμα απόληψης μερίσματος των μετοχών που θα προέλθουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. - Εισαγωγή των νέων μετοχών που θα εκδοθούν συνεπεία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου προς διαπραγμάτευσιν στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

4. Εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας για τη ρύθμιση όλων των θεμάτων που αφορούν την κατάρτιση Ενημερωτικού Δελτίου, την χορήγηση αδειών και εγκρίσεων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο Αθηνών, την εισαγωγή των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών και κάθε συναφούς θέματος.

5. Ενημέρωση της Γενικής Συνέλευσης για τη χρήση από το Διοικητικό Συμβούλιο της εξουσιοδότησης προς έκδοση κοινών και μετατρεψίμων ομολογιακών δανείων σύμφωνα με τις αποφάσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 29.6.2004 και το Καταστατικό της Εταιρίας.

6. Έγκριση εκλογής νέων Μελών Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση παραιτηθέντων.

7. Προσθήκη νέων Μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο εντός του εύρους που καθορίζει το Καταστατικό. Ορισμός Ανεξαρτήτων Μελών Διοικητικού Συμβουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v