Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλείνουν τα ”ανοιχτά μέτωπα” της Εθνικής

Μέχρι τέλους του χρόνου η Εθνική αναμένεται να κλείσει τέσσερα, τουλάχιστον, από τα μέτωπα που έχει αυτή τη στιγμή ανοικτά. Πρώτο βήμα το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Ακολουθούν ΑΓΕΤ, αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας της Εθνικής Ακινήτων και ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το management του Αστέρα.

Κλείνουν τα ”ανοιχτά μέτωπα” της Εθνικής
του Γιώργου Μαντέλα

Μέχρι τέλους του χρόνου η Εθνική, είτε σε επίπεδο τράπεζας είτε σε επίπεδο ομίλου, αναμένεται να κλείσει τέσσερα, τουλάχιστον, από τα μέτωπα που έχει αυτή τη στιγμή ανοικτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ανώτερα διοικητικά στελέχη του ομίλου, το πρώτο βήμα αφορά στο ζήτημα της εθελουσίας εξόδου.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι κατά το προσεχές διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας θα συζητηθεί η εφαρμογή ενός νέου προγράμματος, το οποίο αυτή τη στιγμή αποτελεί αντικείμενο ειδικής μελέτης που έχει παραγγελθεί.

Εκτιμάται ότι το νέο πρόγραμμα θα αφορά περίπου 500 υπαλλήλους της τράπεζας και σε κάθε περίπτωση θα δρομολογηθεί πριν από το τέλος του έτους, εφόσον βεβαίως η σχετική μελέτη... ”ανάψει” το πράσινο φως.

Την ίδια ώρα, στην Εθνική, ελπίζουν, όπως τόνισε χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος της, ότι έως τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα έχουν ξεκαθαρίσει αρκετά πράγματα που αφορούν στην τύχη του 26% των μετοχών της ΑΓΕΤ – Ηρακλής που έχει στην κατοχή της, ώστε να δρομολογήσουν την πώληση του.

”Προς το παρόν, δεν έχουν διαμορφωθεί ακόμα οι κατάλληλες συνθήκες, αλλά πιστεύουμε ότι κάτι τέτοιο είναι θέμα χρόνου και θα τελειώνουμε και με αυτή την εκκρεμότητα” επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Αντιθέτως, έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις για την συγχώνευση της Εθνικής Ακινήτων με την μητρική τράπεζα και απομένει να φανούν οι προθέσεις της διοίκησης του ομίλου σχετικά με την τύχη της ακίνητης περιουσίας της εταιρίας, ενώ εκτιμάται ότι έως το τέλος του έτους θα έχει εισέλθει στην τελική του ευθεία ο διαγωνισμός για τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

”Θα έχει δύο φάσεις, με κυριότερο σταθμό την κατάρτιση της short list, από την οποία θα κριθούν πολλά” υποστηρίχθηκε αρμοδίως στο euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v