Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μανιατάκης: Ενδιαφέρον ΔΕΗ για εμπορία καυσίμων

Το ενδιαφέρον της ΔΕΗ να εισέλθει στην αγορά εμπορίας καυσίμων διατύπωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης Δ. Μανιατάκης, ο οποίος παράλληλα επεσήμανε το ενδιαφέρον της Επιχείρησης αφενός για τη σύσταση κοινοπραξιών με διεθνείς ενεργειακούς οίκους και αφετέρου για επέκταση σε Ρουμανία, Τουρκία και σε άλλες αγορές της ΝΑ. Ευρώπης.

Μανιατάκης: Ενδιαφέρον ΔΕΗ για εμπορία καυσίμων
Το ενδιαφέρον της ΔΕΗ να εισέλθει στην αγορά εμπορίας καυσίμων διατύπωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης Δ. Μανιατάκης, σε συνέντευξή του στο οικονομικό περιοδικό ”Οικονομική Επιθεώρηση”.

Παράλληλα ο κ. Μανιατάκης επεσήμανε το ενδιαφέρον της ΔΕΗ αφενός για τη σύσταση κοινοπραξιών με διεθνείς ενεργειακούς οίκους και αφετέρου για επέκταση σε Ρουμανία, Τουρκία και άλλες αγορές της ΝΑ. Ευρώπης, ενώ επιβεβαίωσε και το ενδιαφέρον για την απόκτηση ποσοστού της ΔΕΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας, το οποίο επικαλείται την ίδια συνέντευξη, ο κ. Μανιατάκης διατύπωσε το ενδιαφέρον της ΔΕΗ να εισέλθει στην αγορά εμπορίας καυσίμων, αλλά και την πρόθεσή της να δραστηριοποιηθεί εντονότερα στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε συνεργασία με διεθνείς οίκους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης, η ΔΕΗ αξιολογεί ήδη προτάσεις ξένων οίκων που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν μαζί της.

Ο κ. Μανιατάκης προσθέτει πως το νέο καθεστώς συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ανοίγει νέους δρόμους για επωφελείς συνεργασίες της ΔΕΗ με ιδιώτες επενδυτές, ΟΤΑ κ.λπ.

Σε ό,τι αφορά την ακίνητη περιουσία της Επιχείρησης, ο κ. Μανιατάκης ανέφερε ότι εξετάζονται διάφορα σενάρια αξιοποίησής της, όπως ο νέος θεσμός των Εταιριών Ακίνητης Περιουσίας.

Αναφορικά με την επέκταση στο εξωτερικό, ο κ. Μανιατάκης τόνισε ότι η ΔΕΗ αξιολογεί τις επενδυτικές ευκαιρίες στη Ρουμανία, την Τουρκία και άλλες χώρες της ΝΑ. Ευρώπης. Ο ίδιος, άλλωστε, επιβεβαίωσε ότι η Επιχείρηση ενδιαφέρεται να αποκτήσει το 30% της ΔΕΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v