Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Εργο στο Κόσοβο ύψους 1,75 εκατ. ευρώ

Η Intracom, μετά από διεθνή διαγωνισμό, ανέλαβε έργο για την επέκταση του δικτύου κορμού της ”Post and Telecommunication of Kosovo J.S.C.” (ΡΤΚ), του μοναδικού τηλεπικοινωνιακού παρόχου του Κοσόβου, συνολικού προϋπολογισμού 1,75 εκατ. ευρώ.

Intracom: Εργο στο Κόσοβο ύψους 1,75 εκατ. ευρώ
Η Intracom, μετά από διεθνή διαγωνισμό, ανέλαβε έργο για την επέκταση του δικτύου κορμού της ”Post and Telecommunication of Kosovo J.S.C.” (ΡΤΚ), του μοναδικού τηλεπικοινωνιακού παρόχου του Κοσόβου.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1,75 εκατ. ευρώ, αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία της ”Επέκτασης του ΙΡ δικτύου κορμού της DardaNET”.

Η DardaNET αποτελεί επιχειρησιακή μονάδα της PTK, η οποία παρέχει υπηρεσίες Internet και Virtual Private Networks (VPN) στην πρωτεύουσα και σε έξι μεγάλες πόλεις του Κοσόβου.

Η σύμβαση περιλαμβάνει την προμήθεια του απαιτούμενου δικτυακού εξοπλισμού, υλικού και λογισμικού, μαζί με τις υπηρεσίες για το σχεδιασμό, διαστασιοποίηση, εγκατάσταση, δοκιμές και παράδοση στην ΡΤΚ ενός πλήρως λειτουργικού δικτύου μετάδοσης.

Στο πλαίσιο της σύμβασης αυτής, στόχος της DardaNET είναι να επεκτείνει τη δικτυακή της υποδομή, αναβαθμίζοντας τα ήδη υπάρχοντα σημεία παρουσίας της, αλλά και εισάγοντας πενήντα νέα σημεία παρουσίας, παρέχοντας υπηρεσίες στις περισσότερες περιοχές του Κοσόβου.

Αυτό το έργο θα ενισχύσει ουσιαστικά την PTK στην αποστολή της, η οποία είναι η παροχή υψηλής ποιότητας, αξιοπιστίας και σε ανεκτό κόστος υπηρεσιών επικοινωνίας στους πελάτες της. Ως η μοναδική εταιρία με άδεια για παροχή τηλεπικοινωνιακών στο Κόσοβο υπηρεσιών είναι ουσιαστικά ο ηγέτης της τηλεπικοινωνιακής αγοράς της περιοχής.

”Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις στο Κόσοβο θα επωφεληθούν από τις υπηρεσίες που προσφέρει η PTK” δήλωσε ο Agron Rrustemaj, Διευθυντής της DardaNET. ”Η υποδομή που θα αναπτύξουμε είναι μία από της πλέον σύγχρονες και υποστηρίζει πλήρως τις προηγμένες εφαρμογές IP. Συγκεκριμένα, θα ενισχυθούν οι δραστηριότητες των τοπικών εταιριών. Επιπλέον, η συγκεκριμένη λύση κάνει εφικτή τη διατήρηση των λειτουργικών εξόδων του οργανισμού σε ελεγχόμενα επίπεδα, αυξάνοντας την ικανοποίηση του πελάτη, χάρη στην ευκολία εισαγωγής νέων υπηρεσιών στην αγορά,” πρόσθεσε ο κ. Rrustemaj.

Από την πλευρά της Intracom, ο κ. Μάνος Βασιλάκης, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης Αγορών Τηλεπικοινωνιών τόνισε: ”Η ανάληψη αυτού του έργου εντάσσεται στον ευρύτερο στρατηγικό προσανατολισμό της Intracom προς την εδραίωση της δυναμικής της παρουσίας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η οποία αποτελεί και βασική περιοχή δραστηριοποίησής της.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v