Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμφωνία συνεργασίας Cosmos και Compaq

Η Cosmos Business Systems, ανακοίνωσε την υπογραφή εμπορικής συμφωνίας με την εταιρία ηλεκτρονικών υπολογιστών και servers, Compaq Computers, που την ορίζει ως Direct Business Partner στην Ελλάδα.

Συμφωνία συνεργασίας  Cosmos και Compaq
H Cosmos Business Systems, ανακοίνωσε τη σύναψη συνεργασίας με την κορυφαία κατασκευάστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών και servers στον κόσμο, Compaq Computers, η οποία πλέον συγχωνεύεται (παγκοσμίως και στην Ελλάδα) με την Hewlett Packard.

Ο συνδυασμός των εξελίξεων αυτών, της συγχώνευσης δηλαδή των δύο κολοσσών της τεχνολογίας Hewlett Packard και Compaq έχει δημιουργήσει την δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία πληροφορικής στον κόσμο, με εξαιρετικό προϊοντικό μίγμα που εκτείνεται σε όλο το φάσμα συστημάτων και λύσεων και υπηρεσιών που απαιτεί η σύγχρονη επιχείρηση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, με την ”νέα” αυτή εταιρία, η Cosmos υπέγραψε εμπορική συμφωνία ως Direct Business Partner και System Reseller και απόκτα το δικαίωμα μεταπώλησης στην Ελλάδα Intel Servers και Pc’s, Alpha Unix Servers καθώς και λογισμικού. Παράλληλα τόσο το τμήμα πωλήσεων όσο και το τεχνικό τμήμα θα εμβαθύνει το γνωσιολογικό του επίπεδο στον τομέα του σχεδιασμού και της υλοποίησης λύσεων, όπως για παράδειγμα στον τομέα των high-end storage solutions που διαθέτουν και οι δύο εταιρείες και θα αποτελέσει την αιχμή της τεχνολογίας στο άμεσο μέλλον.

Για την Cosmos, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η υπογραφή της συμφωνίας αυτής θα έχει σαν αποτέλεσμα να βελτιώσει σημαντικά την ανταγωνιστική της θέση στην Ελληνική Αγορά, τόσο από πλευράς προϊόντων όσο και στον τομέα της τεχνογνωσίας, ενώ παράλληλα θα μπορεί να προσφέρει υψηλού επιπέδου λύσεις στις μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις και τις Τράπεζες, στους κλάδους δηλαδή που κυρίως δραστηριοποιείται. Από την συμφωνία αυτή η Cosmos αναμένει πωλήσεις που το 2002 θα ξεπεράσουν τα 3εκ. ευρώ (1 δισ. δρχ. περίπου).

H εταιρία Cosmos Business Systems, προήλθε από την Cosmos Computers ΑΕ, η οποία έχει ιδρυθεί το 1988, και η οποία εξαγοράστηκε στο σύνολο της από νέους ιδιοκτήτες το 2000, ενώ από τον Οκτώβριο του ιδίου έτους , στην εταιρία συμμετέχουν με ποσοστό 47%, οι εισηγμένες στο ΧΑΑ, Vodafone-Panafon με 24% και η Info-Quest με 23%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v